چکیده: (90 مشاهده)
زمینه و هدف: لازمهی کمک به نوجوانهای پرخاشگر، شناخت ساختار فراهیجانی، نظام باورها و مهارتهای اجتماعی است. هدف پژوهش حاضر پیشبینی پرخاشگری نوجوانان بر اساس ساختار فراهیجانی، نظام باورها و مهارتهای اجتماعی نوجوانان بود.
روش بررسی: روش پژوهش توصیفی همبستگی از نوع پیشبینی است. جامعه آماری تحقیق حاضر را کلیه دانشآموزان دوره متوسطه دوم شهریار تشکیل دادند و نمونه پژوهش بر اساس جدول مورگان 291 نفر به دست آمد که به شیوه نمونهگیری اقتصادی هدفمند انتخاب شدند. به منظور جمعآوری دادههای پژوهش از پرسشنامه دیدگاه فراهیجانی میتمانسگروبر و همکاران (2009)، پرخاشگری باس وپری (1992) و مقیاس سنجش مهارتهای اجتماعی ماتسون(1983 ) و پرسشنامه نظام باورها هاولند و همکاران(1998) و جهت آزمون فرضیات پژوهش نیز از رگرسیون چندمتغیره استفاده شد.
یافتهها: براساس نتایج به دست آمده فراهیجان به میزان 17% از تغییرات پرخاشگری را به صورت مثبت و معنادار پیشبینی مینماید؛ در متغیر مهارتهای اجتماعی مهارت اجتماعی مناسب به صورت منفی و معنادار و جسارت نامناسب، تکانشی عمل کردن و حسادت / گوشهگیری به صورت مثبت و معنادار تغییرات پرخاشگری پیشبینی مینماید، ضریب بتا به دست آمده نشان داد مهارت اجتماعی مناسب13%، جسارت نامناسب 23% ، تکانشی عمل کردن 30% و حسادت / گوشه گیری 23% از تغییرات پرخاشگری را تبیین مینماید همچنین در متغیر نظام باورها نیز اعتقادات و اعمال مذهبی و حمایت اجتماعی به ترتیب 14% و 13% از تغییرات پرخاشگری را به صورت منفی و معنادار پیشبینی مینماید.
نتیجه گیری:براساس یافتههای این پژوهش میتوان گفت ساختار فراهیجانی، نظام باورها و مهارتهای اجتماعی پیش بینی کننده پرخاشگری نوجوانان است.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1399/4/16 | پذیرش: 1399/6/10