مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (588 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف این پژوهش تعیین میزان اثر بخشی آموزش مهارتهای جنسی بر عملکرد جنسی و ناگویی هیجانی در زنان مبتلا به واژینیسموس بود.
روش بررسی: روش پژوهش نیمه­آزمایشی با پیش و پس­آزمون و پیگیری، با گروه کنترل بود.   جامعه آماری، شامل کلیه زنان مبتلا به واژینیسموس در شهر تهران بودند که به مرکز سلامت جنسی وابسته به بیمارستان امام خمینی (ره) در بازه زمانی اردیبهشت تا تیر ماه  1398 بودند. روش نمونه‌گیری بصورت دردسترس (30 زن مبتلا به واژینیسموس) انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (n=15) و گواه (n=15) قرار گرفتند. ابزارها شامل مقیاس ناگویی ‌هیجانی ‌تورنتو (پارکر، تیلور و باگبی، 1997)، عملکرد جنسی (روزن و همکاران،1994) بود. گروه آزمایش 8جلسه تحت آموزش مهارتهای جنسی قرار گرفتند و گروه گواه هیچ مداخله‌ای دریافت نکردند و در پایان هر دو گروه تحت پس‌آزمون و دوره پیگیری (2ماه) قرار گرفتند. تحلیل داده‌ها، از روش تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد.
 یافته ­ها: نتایج نشان داد میانگین نمرات عملکرد جنسی در ابعاد میل، برانگیختگی، ارگاسم و رضایت زناشویی افزایش نشان می‌دهد و در مولفه درد کاهش همچنین در متغیر ناگویی هیجانی نیز در تمامی مولفه ها افزایش نشان داده می شود.
نتیجه­ گیری: به نظر می‌رسد آموزش مهارتهای جنسی بر عملکرد جنسی و ناگویی هیجانی در زنان مبتلا به واژینیسموس موثر می‌باشد.
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb