چکیده: (67 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر، تدوین مدل ساختاری پیشبینی ولع مصرف براساس رفتار تنظیم هیجانی و سرمایه روانشناختی با میانجیگری سبکهای حل مسالۀ در معتادین تحت درمان استان بوشهر بود.
روش بررسی: تحقیق حاضر از لحاظ روش اجرا در زمره تحقیقات توصیفی-همبستگی قرار دارد. جامعۀ آماری این پژوهش معتادان تحت درمان در مراکز درمانی شهر بوشهر بودند که در زمستان 1398 به این مراکز مراجعه کردند و در این مراکز تحت درمان بودند. برای نمونۀگیری در این پژوهش در ابتدا تعداد 7 مرکز به شکل تصادفی از بین مراکز درمانی شهر بوشهر انتخاب و سپس از هر مرکز تعداد 30 نفر از افرادی که ملاکهای ورود به پژوهش را دارا باشند به صورت هدفمند انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها از پرسشنامۀ ولع مصرف صالحی فدردی و همکاران، پرسشنامۀ تنظیم هیجانی گرتز و رومر (DERS)، پرسشنامۀ سرمایۀ روانشناختی لوتانز (PCQ) و پرسشنامۀ سبکهای حل مسالۀ کسیدی و لانگ استفاده شد. در این پژوهش از تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر برای آزمون فرضیهها بهره گرفته شد. در فرآیند تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزارهای آماری SPSS نسخه 23 و AMOS نسخه 5 استفاده شد.
یافتهها: یافتههای این پژوهش نشان داد که ولع مصرف براساس تنظیم هیجانی و سرمایه روانشناختی در معتادین تحت درمان استان بوشهر قابل پیشبینی است. همچنین مشخص گردید که ولع مصرف براساس سبکهای حل مسالۀ (سازنده و غیرسازنده) در معتادین تحت درمان استان بوشهر قابل پیشبینی است. مشخص گردید که ولع مصرف بر اساس تنظیم هیجانی و سرمایه روانشناختی با میانجیگری سبکهای حل مسالۀ (سازنده و غیرسازنده) در معتادین تحت درمان استان بوشهر قابل پیشبینی است.
نتیجهگیری: براساس یافتههای این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که رفتار تنظیم هیجانی و سرمایه روانشناختی با میانجیگری سبکهای حل مسالۀ بر ولع مصرف مواد مخدر در معتادین قابل پیشبینی میباشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1399/5/12 | پذیرش: 1399/1/1