چکیده: (475 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر ارائه مدل علی مولفه های راهبردهای مقابله با استرس و خطرپذیری با نقش واسطه ای رضایت از زندگی در دانش آموزان بود.
روش بررسی: روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر متوسطه اول پایه نهم بود که240 نفر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه راهبردهای مقابله ای اندلر و پارکر(1990)، مقیاس رضایت از زندگی (SWLS) داینر(1985) و مقیاس خطر پذیری نوجوانان ایرانی زاده محمدی و همکاران(1390) پاسخ دادند. روش آماری پژوهش حاضر از نوع معادلات رگرسیونی ساختاری با توجه به نرم افزار spss24 و Amos23 بود. یافتهها نشان داد که مجموع اثرات مسیرهای مستقیم و غیرمستقیم 75 درصد از متغیر خطرپذیری دانش آموزان توسط راهبردهای مقابله ای و رضایت از زندگی قابل تبیین می باشد. همچنین بین مولفه های راهبردهای مقابله با استرس و رضایت از زندگی با خطرپذیری همبستگی منفی معنیداری وجود داشت.
یافتهها: نتایج نشان داد که که مجموع اثرات مسیرهای مستقیم و غیرمستقیم 75 درصد از متغیر خطرپذیری دانش آموزان توسط راهبردهای مقابلهای و رضایت از زندگی قابل تبیین می باشد. همچنین بین مولفههای راهبردهای مقابله با استرس و رضایت از زندگی با خطرپذیری همبستگی منفی معنیداری وجود داشت.
نتیجهگیری: براساس یافتههای این پژوهش میتوان گفت که مجموع اثرات مسیرهای مستقیم و غیرمستقیم 75 درصد از متغیر خطرپذیری دانش آموزان توسط راهبردهای مقابلهای و رضایت از زندگی قابل تبیین می باشد. همچنین بین مولفه های راهبردهای مقابله با استرس و رضایت از زندگی با خطرپذیری همبستگی منفی معنیداری وجود داشت.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی