چکیده: (592 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر مدل سازی روابط سرشتی و منشی با در نظر گرفتن میزان استفاده از شبکه های اجتماعی بر میزان طلاق عاطفی زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان بابل بوده است.
روش بررسی: روش پژوهش حاضر همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری(SEM) با رویکرد مبتنی بر کواریانس (CBSEM) بود. جامعه آماری تمامی زنان 20 تا 40 ساله مراجعه کننده جهت دریافت خدمات مرتبط با طلاق به 5 مرکز مشاوره تحت همکاری با اداره ی دادگستری در شهر بابل بوده که حجم نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران که در مجموع 432 نفر به عنوان حجم نمونه به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های میزان طلاق عاطفی محمدی و همکاران (1394) پرسشنامه ی سرشت و منش کلونینجر(TCI) پرسشنامه آسیب روانی (SCL-25) به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داده که بین متغیرهای سرشت با طلاق عاطفی و آسیب پذیری روانی به ترتیب(r=-28 و r=-28)، بین منش با طلاق عاطفی و آسیب پذیری روانی به ترتیب(r=-24 و r=-25) و همچنین بین طلاق عاطفی با آسیب روانی(r=24) همبستگی معنی دار وجود داشته است. همچنین بتا استاندارد شده سرشت و منش و آسیب پذیری روانی بر طلاق عاطفی در این سه مسیر به ترتیب برابر با 371/0-، 324/0- و 336/0 می باشد و مقادیر واریانس مشترک (R2) سرشت و منش و آسیب پذیری روانی بر طلاق عاطفی نیز به ترتیب برابر با 215/0، 156/0 و 165/ 0 است. سرشت و منش به ترتیب با ضریب استاندارد شده(421/0)، (398/0) با میانجی گری آسیب پذیری روانی بر طلاق عاطفی اثر گذاشته است.
نتیجه گیری: با توجه به تحقیق حاضر و استناد پژوهشهای انجام شده پیشنهاد می گردد از لحاظ شخصیتی و سلامت روانی و همچنین استحکام روابط زوجین مشاوره و ارائه اطلاعات و آموزشهای مناسب برای خانواده ها در زمینه بهبود و رضایت زناشویی مد نظر قرار گیرد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی