1- آزاد اسلامی زرند، کرمان
2- شهید باهنر کرمان
چکیده: (24 مشاهده)
زمینه و هدف: مطالعات متعدد بیانگر سطوح بالای ناگویی هیجانی در افراد مبتلا به وسواس فکری عملی است. هدف از این پژوهش پیش بینی ناگویی هیجانی بر اساس سبکهای مقابلهای در افراد مبتلا به وسواس فکری عملی بود.
روش بررسی: روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش تمامی بیماران مبتلا به وسواس فکری عملی مراجعهکننده به کلینیکهای روانپزشکی شهر کرمان در سال 1397-1398 بودند و از اختلال وسواس رنج میبرند، بود که 200 نفر به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه سبکهای مقابلهای لازاروس و فولکمن (1984)، پرسشنامه ناگویی هیجانی تورنتو باگبی، پارکر و تیلور (1994) و پرسشنامه وسواسی فکری عملی مادسلی هاجسون و راچمان (1997) بود. تجزیه و تحلیل دادهها از طریق همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره و با استفاده از نرمافزار SPSS-23 انجام گرفت.
یافتهها: یافتهها نشان داد که بین سبکهای مقابلهای و وسواس فکری عملی با ناگویی هیجانی رابطه معنیداری وجود دارد (000/0>P). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز آشکار کرد که 4/85 از کل واریانس ناگویی هیجانی به وسیله سبکهای مقابلهای و وسواس فکری عملی تبیین میشود.
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان میدهد که سبکهای مقابلهای و وسواس فکری عملی سهم معنادار در ناگویی هیجانی دارد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی