جلد 12 - شماره سال ۱۴۰۱                   ‫جلد (12): 252 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.SEMNAN.REC.1398.007

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohebi L, Tabibi S J, Jahan A. Challenges of the Integrated Health Plan for the Older People in Khuzestan Province, Iran. MEJDS 2022; 12 :252-252
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-2403-fa.html
محبی لیلا، طبیبی سید جمال الدین، جهان علی. چالش‌های طرح خدمات ادغام‌یافتهٔ سالمندان خوزستان. مجله مطالعات ناتوانی. 1401; 12 () :252-252

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-2403-fa.html


1- دانشجوی دکترا گروه مدیریت خدمات بهداشتی‌درمانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سمنان، سمنان، ایران
2- استاد گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
3- دانشیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سمنان، سمنان، ایران
چکیده:   (704 مشاهده)

چکیده
زمینه و هدف: انتخاب و مبنا قراردادن الگویی مناسب که بتوان براساس آن خدمات جامعی به سالمندان جامعه ارائه داد، ازجمله مسائلی است که به دقت و توجه نیاز دارد؛ ازاین‌رو هدف پژوهش حاضر، تبیین چالش‌های فراروی طرح خدمات ادغام‌یافتهٔ سالمندان در استان خوزستان و ارائهٔ راهکارها بود.
روش‌بررسی: رویکرد پژوهش حاضر کیفی بود و با به‌کارگیری روش تحقیق داده‌بنیاد انجام شد. ابزار پژوهش، مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته بود. این پژوهش در دو مرحله اجرا شد: مرحلهٔ اول، شناسایی چالش‌های موجود در طرح خدمات ادغام‌یافتهٔ سالمندان بود. در این مرحله برای گردآوری اطلاعات، با به‌کارگیری روش نمونه‌گیری هدفمند با دوازده نفر از صاحب‌نظران، متولیان و متخصصان سالمندی و پنج نفر از سالمندان در سطح استان خوزستان، مصاحبه انجام شد. تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها در سه مرحلهٔ کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی با روش روش کوربین و اشتراوس (۲۰۱۴) صورت گرفت. در مرحلهٔ دوم، باتوجه به راهکارهای ارائه‌شده توسط کارشناسان در مرحلهٔ اول، پرسش‌نامه‌ای تهیه شد و در اختیار خبرگان و کارشناسان قرار گرفت. در این بخش از پژوهش، به‌منظور تعیین راهکارهای مطلوب برای حل چالش‌های شناسایی‌شده در طرح ادغام‌یافتهٔ خدمات سالمندی از روش دلفی استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش چالش‌های فراوری طرح ادغام‌یافتهٔ خدمات سالمندی را در پنج مقولهٔ اصلی شامل مشارکت ضعیف سالمندان، کمبود نیروی انسانی و امکانات پزشکی، ضعف در آموزش و مهارت مراقبان سلامت و بهورزان، ارائهٔ خدمات محدود توسط پایگاه سلامت و خانهٔ بهداشت و انگیزهٔ شغلی کم مراقبان سلامت و بهورزان و ۲۶ زیرمقوله شناسایی کرد. همچنین ۲۹ راهکار اجرایی درخصوص رفع چالش‌ها تعیین شد.
نتیجه‌گیری: از یافته‌های این پژوهش نتیجه گرفته می‌شود، طرح ادغام‌یافتۀ خدمات سالمندی، به‌رغم خدمات مفیدی که به سالمندان ارائه داده است، چندین چالش اساسی دارد که با شناسایی این چالش‌ها، راهکارهای مناسبی ارائه شد که می‌تواند راهگشای پژوهش‌ها و برنامه‌ریزی‌های آینده در تدوین سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های طرح خدمات ادغام یافته سالمندی باشد.

متن کامل [PDF 429 kb]   (148 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb