Ethics code: IR.IAU.SEMNAN.REC.1398.007
1- مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
2- گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی
3- گروه مهندسی صنایع
چکیده: (61 مشاهده)
زمینه و هدف: وجود سازمان های مختلف در ارائه خدمات سالمندی کشور، موجب شکل گیری خدمات گوناگون و تکراری و باعث سردرگمی سالمندان و عدم تطابق با همه نیازهای سالمندان در این زمینه شده است. انتخاب و مبنا قرار دادن یک الگوی مناسب که بتوان بر اساس آن خدمات جامعی به سالمندان جامعه ارائه نمود، ازجمله مسائلی است که نیازمند دقت و توجه میباشد. از این رو هدف پژوهش حاضر، تبیین چالشهای فراوری طرح خدمات ادغام یافته سالمندان در استان خوزستان و ارائه راه کارها بود.
روش بررسی: روش پژوهش حاضر کیفی و با به کارگیری روش تحقیق داده بنیاد انجام شد. ابزار پژوهش، مصاحبههای نیمه ساختار یافته بود و برای گردآوری اطلاعات، با به کارگیری روش نمونهگیری هدفمند با 12 نفر از صاحبنظران، متولیان و متخصصین سالمندی و 5 نفر از سالمندان در سطح استان خوزستان، مصاحبه انجام شد. تجزیه و تحلیل دادهها در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی با روش استراوس و کوربین انجام گرفت.
یافتهها: یافته های این پژوهش چالشهای فراوری طرح ادغام یافته خدمات سالمندی را در 5 مقوله اصلی و 26 زیر مقوله شناسایی نمود. همچنین 29 راهکار اجرایی در خصوص رفع چالشها تعیین گردید.
نتیجهگیری: از یافته های این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که، مشارکت ضعیف سالمندان، کمبود نیروی انسانی و امکانات آزمایشگاهی، ضعف در آموزش و مهارت مراقبین سلامت و بهورزان، ارائه خدمات محدود و انگیزش شغلی پایین بهورزان و مراقبین سلامت از جمله مهمترین چالشهای فرآروی طرح ادغام یافته خدمات سالمندی میباشند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
توانبخشی