مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه فرهنگیان کرمان
چکیده:   (84 مشاهده)
زمینه و هدف: تأثیر کانون توجه بر اجرا و یادگیری مهارت‌های حرکتی در سال‌های اخیر موردتوجه بسیار قرار گرفته است. مربیان معتقدند که در زمان اجرا دقت و کیفیت حرکت مجری با کانون توجه وی مرتبط است؛ بنابراین هدف از پژوهش حاضر تعیین تأثیر توجه بیرونی و درونی بر روی یادگیری سرویس ساده والیبال در دانش‌آموزان ناشنوا است.
روش بررسی: این پژوهش از نوع نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با دو گروه آزمایش بود. جامعه پژوهش دانش‌آموزان ناشنوای دختر دبیرستان فرزانه کرمان بودند. ۱۸ دانش‌آموز مبتدی با دامنه سنی ۱۵ تا ۲۰ سال که داوطلب وارد مطالعه شدند و به‌صورت تصادفی بر اساس نوع دستورالعمل توجه درونی و بیرونی به دو گروه آزمایشی تقسیم شدند. پس از اجرای پیش‌آزمون که شامل 20 سرویس والیبال بدون دستورالعمل توجهی بود، دو گروه به مدت سه جلسه متوالی و هر جلسه به مدت ۶۰ دقیقه تمرین کردند. گروه اول در تمرینات دستورالعمل توجه بیرونی و گروه دوم دستورالعمل توجه درونی دریافت کردند و بعد از ۴۸ ساعت در آزمون یادداری که شامل ۲۰ سرویس ساده بود شرکت کردند. داده‌ها با استفاده از آزمون ویلکاکسون و آزمون من ویتنی در سطح معناداری 05/0=α تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد توجه بیرونی و درونی هر دو موجب بهبود در یادگیری سرویس والیبال می‌شوند و تفاوتی بین پس‌آزمون در دو گروه توجه درونی و بیرونی وجود ندارد.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این پژوهش به نظر می‌رسد توجه درونی و بیرونی مانند هم عمل می‌کنند و هر دو در بهبود یادگیری دانش‌آموزان ناشنوا مؤثرند.
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb