زمینه و هدف: از متغیرهای اثرگذار بر اضطراب سخنرانی، تعادل عاطفی و هوش اجتماعی است. هدف این تحقیق، پیشبینی اضطراب سخنرانی دانشجویان براساس تعادل عاطفی و هوش اجتماعی آنها بود.
روشبررسی: روش تحقیق از نوع همبستگی بود. جامعهٔ آماری پژوهش را تمامی دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان استان کرمان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به تعداد ۲۲۰۰ نفر تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی خوشهای ۳۲۷ دانشجومعلم بهعنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای اندازهگیری، مقیاس تعادل عاطفی (برادبورن، ۱۹۶۹)، مقیاس هوش اجتماعی ترومسو (سیلورا و همکاران، ۲۰۰۱) و پرسشنامهٔ افکار اضطراب سخنرانی (چو و همکاران، ۲۰۰۰) بود. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری در نرمافزار SPSS نسخهٔ ۲۲ در سطح معناداری ۰٫۰۱ صورت گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد، تعادل عاطفی (۰٫۰۱>p، ۰٫۴۱۴-=r) و هوش اجتماعی (۰٫۰۱>p، ۰٫۴۴۶-=r) با اضطراب سخنرانی رابطهٔ منفی و معنادار داشتند. تعادل عاطفی با مقدار (۰٫۲۴۷-=Beta، ۰٫۰۲۴=p) و هوش اجتماعی با مقدار (۰٫۳۱۹-=Beta، ۰٫۰۰۱>p) توانستند اضطراب سخنرانی را پیشبینی کنند.
نتیجهگیری: باتوجه به نتایج بهدستآمده، با استفاده از افزایش تعادل عاطفی و افزایش هوش اجتماعی میتوان اضطراب سخنرانی را کاهش داد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |