Research code: 162293043
Ethics code: 162293043
1- گروه مشاوره دانشگاه شهید چمران اهواز
2- دانشجوی دکتری مشاوره
3- استادیار گروه مشاوره، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده: (250 مشاهده)
زمینه و هدف: اعتیاد یکی از مهم ترین معضلات جامعه بشری است که به صورت یک مشکل فراگیر بروز نموده و جان میلیون ها انسان را به خطر انداخته است. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر بخشی طرح واره درمانی بر کیفیت زندگی و اضطراب افراد وابسته به مواد مراجعه کننده به مراکزدرمانی ترک اعتیاد در شهر اهواز انجام شد.
روش بررسی :پژوهش حاضر، طرحی نیمه آزمایشی به روش پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی معتادان در حال ترک با متادون تشکیل دادند که در سال 99 به مراکز ترک اعتیاد وابسته به بهزیستی در شهر اهواز مراجعه کردند. از میان این مراکز به صورت هدفمند یک مرکز در نظر گرفته شد و چهل نفر داوطلب واجد شرایط به صورت تصادفی وارد مطالعه شدند. سپس در دو گروه (20) نفری آزمایش و گواه به صورت تصادفی قرار گرفتندmouseout="msoCommentHide('_com_1')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_1','_com_1')">[ 1] . به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه چهار سیستمی اضطراب FSAQ و پرسشنامه کیفیت زندگی( WHOQOL) استفاده شد. همچنین گروه آزمایش 12 جلسه طرح واره درمانی دریافت کرد. به منظور بررسی تفاوت گروه ها، برای هر متغیراضطراب و کیفیت زندگی آزمون تحلیل کوواریانس یک راهه، به کار رفت.
یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده پس از حذف اثر پیش آزمون تفاوت معناداری بین میزان اضطراب و کیفیت زندگی در نمرات پس آزمون مشاهده شد(001/0 p ≤ ) .
نتیجه گیری مطابق نتایج مطالعه حاضر طرح واره درمانی بر کاهش اضطراب و افزایش کیفیت زندگی سوء مصرف کنندگان موثر بود.
mouseout="msoCommentHide('_com_1')" on
mouseover="msoCommentShow('_anchor_1','_com_1')"> [ 1]اگر تصادفی بوده است ذکر شود....ذکر شد....هدف خلاصه کردن چکیده بوده
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
توانبخشی