مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود ایران.
2- استادیار گروه روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
3- استادیار گروه روانشناسی، واحد پروفسور حسابی، دانشگاه آزاد اسلامی، تفرش، ایران.
چکیده:   (178 مشاهده)
زمینه و هدف: سرطان پستان بیماری مزمنی است که تشخیص و درمان آن با مشکلات روان‌شناختی زیادی همراه است که لزوم استفاده از درمان روان‌شناختی را بیشتر می­نماید. بنابراین هدف پژوهش اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر کارکرد خانواده و شادکامی در زنان مبتلا به سرطان سینه بود.
روش بررسی: روش این پژوهش از نوع نیمه­آزمایشی با استفاده از طرح پیش­آزمون و پس­آزمون با دو گروه آزمایش و گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه بیماران زن مبتلا به سرطان سینه بیمارستان امام خمینی (ره)  بود که در سال­های 99-1398به این بیمارستان مراجعه کردند که طبق آمار اعلام شده حدودا 250 نفر بودند و از بین آن­ها با استفاده از نمونه­گیری در دسترس 30  نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند و به تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه شامل 15 نفر) جایگزین شدند. سپس پرسشنامه­های سنجش عملکرد خانواده (اپشتین، بالدوین و بیشاب، 1983) و شادکامی زوجین (آزرین، ناستر و جونز، 1973) توسط هر دو گروه تکمیل شد. پس از آن برنامه درمان مبتنی بر شفقت بر روی گروه آزمایش اجرا شد. سپس پرسشنامه­های ذکر شده در بالا مجددا توسط هر دو گروه تکمیل شد. داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS نسخه 24 و روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند. 
یافته­ها: یافته‌های پژوهش نشان داد تأثیر درمان مبتنی بر شفقت بر عملکرد خانواده و شادکامی در زنان مبتلا به سرطان سینه معنادار بود (001/0P=).
  نتیجه­گیری:  بنابراین می­توان گفت درمان مبتنی بر شفقت یکی از درمان­های گروه درمان­های موج سوم روانشناختی است که توانسته است میزان کارکرد خانواده و شادکامی زنان مبتلا به سرطان سینه را بهبود ببخشد.
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb