مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: REC.SSRI.1400-1289

XML English Abstract Print


1- دانشگاه گیلان
2- دانشگاه ایالتی نیویورک
3- پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی
چکیده:   (153 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلالات طیف اتیسم، یک اختلال رشدی-عصبی است. سطح فعالیت­بدنی در کودکان و نوجوانان با اختلال طیف اتیسم پایین­تر از همتایان آنها است. هدف از مطالعۀ حاضر مقایسۀ سطح فعالیت­بدنی در کودکان و نوجوانان با اختلال طیف اتیسم برحسب جنسیت، مقطع تحصیلی، شدت اختلال و نوع اختلالات همبود بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بود. نمونۀ آماری پژوهش 370 کودک و نوجوان با اختلال طیف اتیسم در سنین 8 تا 20 سال و هر دو جنس بودند. برای سنجش سطح فعالیت­بدنی از پرسشنامۀ فعالیت­بدنی کودکان و نوجوانان، کراکر و همکاران (1997) استفاده شد. تحلیل داده­ها با استفاده از تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تی مستقل در نرم­افزار SPSS نسخۀ 23 در سطح معناداری ۰۵/۰ صورت گرفت.
یافته­ها: یافته­های آزمون تی مستقل نشان داد تفاوت معناداری میان سطح فعالیت­بدنی دختران و پسران با اختلال طیف اتیسم وجود نداشت(147/0=P). نتایج تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد بین میزان فعالیت­بدنی کودکان و نوجوانان با اختلال طیف اتیسم با توجه به مقطع تحصیلی (001/0>P) و شدت اختلال (001/0>P) تفاوت معناداری وجود داشت. اما بین سطح فعالیت­بدنی با توجه به نوع اختلالات همبود تفاوت معناداری وجود نداشت (057/0=P).
نتیجه‌گیری: بر اساس این مطالعه می­توان نتیجه گرفت که مقطع تحصیلی و شدت اختلال در میزان فعالیت­بدنی کودکان و نوجوانان با اختلال طیف اتیسم مؤثر هستند. لذا به­منظور ارتقای مشارکت در فعالیت­بدنی در کودکان و نوجوانان با اختلال طیف اتیسم پیشنهاد   می­کنیم فعالیت­بدنی در مقاطع بالاتر تحصیلی در مدارس مورد توجه بیشتر قرار گیرد و برای آن مداخلات مناسب طراحی شود.
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb