تعطیلات نوروزی مجله- ضمن تبریک فرارسیدن بهار و شروع سال جدید به اطلاع میرساند این نشریه از تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۲ لغایت ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ تعطیل می باشد.

مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود
2- دانشگاه گیلان
چکیده:   (535 مشاهده)
مقدمه: اختلال نارسایی­توجه- فزون‌کنشی یکی از شایع­ترین اختلالات عصبی- تحولی دوران کودکی است که بر جنبه­های شناختی و رفتاری افراد مبتلا تأثیر سوء دارد. بدین ترتیب مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثربخشی آموزش­های مدیریت خشم و فرزندپروری بر کنش­های اجرایی کودکان با اختلال نارسایی توجه- فزون­کنشی انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر نیمه­تجربی با طرح پیش­آزمون-پس­آزمون با دو گروه آزمایش و یک گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش‌آموزان پسر با اختلال نارسایی توجه- فزون­کنشی مدارس ابتدائی شهر تهران در سال تحصیلی 1400-1399 بودند که از بین آنها نمونه­ای به حجم 36  نفر با استفاده از روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب شده و در سه گروه 12 نفره (گروه آموزش مدیریت خشم، گروه آموزش مهارت­های فرزندپروری و یک گروه گواه) به تصادف جایدهی شدند. ابزار گردآوری داده­های این پژوهش شامل پرسشنامه کانرز- فرم معلم (کانرز، 1970) و پرسشنامه کنش­های اجرایی- فرم والدین (جیویا و همکاران، 2000) بود. تحلیل داده­ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیری با نمرات افتراقی در محیط SPSS22 انجام شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد که آموزش مدیریت خشم بر بهبود مؤلفه سازمان­دهی کنش­های اجرایی در کودکان با اختلال نارسایی توجه- فزون­کنشی مؤثر بوده است (001/0>p) و مدیریت خشم بیشتر از فرزندپروری بر بهبود کنش­های اجرایی در کودکان با اختلال نارسایی توجه- فزون کنشی اثر داشته است (05/0>p).
نتیجه­گیری: می­توان نتیجه گرفت، با توجه به این­که روش مدیریت خشم در بهبود مؤلفه سازمان­دهی کنش­های اجرایی کودکان با اختلال نارسایی توجه- فزون­کنشی تأثیر معناداری داشت، این روش به وسیله آرامش­آموزی و تلقینات مثبت می­تواند برای بهبود توانایی­های شناختی از قبیل کنش­های اجرایی در این کودکان مورد استفاده متخصصان قرار گیرد.
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb