مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مشهد
2- دانشگاه تبریز
چکیده:   (185 مشاهده)
زمینه و هدف: مراقبت از کودکان حتی در بهترین شرایط فعالیتی چالش برانگیز است و گاهی در کنار مراقبت از کودکان شرایطی به والدین تحمیل می­شود که بر چالش­های آنها می افزاید. اثرات منفی داشتن کودک کم توان یا ناتوان موجب ایجاد تنش و فشار در اعضای خانواده خصوصاً مادر می شود چرا که مادر اولین شخصی است که با کودک ارتباط برقرار می کند. هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی مداخلات تمرین با اسب  بر شاخص های روانشناختی و کیفیت زندگی مادران کودکان اوتیسمی بود.
روش بررسی: روش تحقیق مطالعه حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. به این منظور تعداد 30 کودک اوتیسمی با روش نمونه گیری در دسترس شناسایی و مادران واجد شرایط و داوطلب آنها به عنوان نمونه های آماری وارد مطالعه و به طور تصادفی به دو گروه 15 نفری آزمایش و گواه تقسیم شدند. در مطالعه حاضر برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های بهزیستی روانشناختی ریف، کیفیت زندگی SF-36 (1992) ، شادکامی آکسفورد ( آرگیـل، مـارتین کروسلند ، 1989) و رضایت از زندگی (دینر، لارسن، امانز، و گریفین ، 1985) استفاده شد. پس از انتخاب دسته بندی افراد به گرو های تمرین با اسب و گواه از هر دو گروه(مادران کودکان) پیش آزمون به عمل آمد. گروه تمرین به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه یک ساعته به تمرین با اسب پرداختند. گروه گواه در این مدت تمرین خاصی نداشت و تنها در پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه تمرین شرکت کرد. لازم به ذکر است که در طی مدت تمرین با اسب مادران کودکان را همراهی کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری برابر یا کمتر از پنج صدم با استفاده از نرم افزار Spss استفاده  شد.
یافته ها : نتایج مطالعه حاضر نشان داد یک دوره برنامه تمرین کار با اسب بر شاخص های بهزیستی روانشناختی(390/0)، کیفیت زندگی(154/0)، رضایت از زندگی(610/0) و شادکامی (540/0) مادران کودکان اتیسمی تأثیر معنی داری داشت و مادران گروه تمرین با اسب بعد از مداخله تمرینی کودکانشان نسبت به گروه گواه در شاخص های روانی ذکر شده به طور معنی داری وضعیت بهتری داشت (001/0 P= ).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش، استفاده از مداخله  تمرین با اسب  می تواند بر ارتقای شاخص های روانشناختی و کیفیت زندگی مادران کودکان اوتیسمی مفید و موثر باشد.
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb