Ethics code: IR.IAU.SRB.REC.1399.146
1- دانشجوی دکتری رفتارحرکتی، دانشگاه علوم تحقیقات، تهران، ایران
2- استادیار، گروه رفتارحرکتی، دانشگاه علوم تحقیقات، تهران، ایران
3- دانشیار، گروه رفتارحرکتی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران
چکیده: (309 مشاهده)
چکیده:
زمینه و هدف: مشکلات ویژه یادگیری نوعی کم توانی مزمن است که رشد کار کردهای اساسی چندگانه شامل کار کردهای تحصیلی، روانشناختی و نوروسایکولوژیکی را تحت تأثیر قرار می دهد. اهدف از پژوهش حاضر مقایسه اثر مداخله های مبنی بر بازی بر مهارت نوشتن دانش آموزان ابتدایی دارای کمتوانی یادگیری بود.
روشبررسی: روش پژوهش از نوع نیمه تجربی همراه با مداخله و به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی بود و با طرح پیشآزمون پسآزمون که به صورت مقطعی با سه گروه تجربی بود. شرکتکنندگان پژوهش دانش آموزان دختر ابتدایی با تعداد به صورت تصادفی در 3 گروه تجربی پژوهش تقسیم بندی شدند. سه مداخله پژوهش شامل بازی های حرکتی، واقعیت مجازی و بینایی حرکتی بودند. به منظور بررسی اثر بخشی تمرینات و وجود یا عدم وجود تفاوت بین گروههای مختلف پژوهش در مرحله پسآزمون از آزمون آنالیز کوواریانس استفاده شد. برای بررسی دو به دوی گروهها از آزمون تعقیبی LSD استفاده شد. در ادامه به منظور بررسی تغییرات درون گروهی از پیشآزمون تا پسآزمون از آزمون تی همبسته استفاده شد. سطح معناداری آزمونها (۰٫۰۵=α )بود.
یافتهها: نتایج آزمون آنالیز کوواریانس نشان داد که پس از کنترل اثر پیش آزمون (کووریت)، در میزان نتایج مربوط به مهارت نوشتن بین سه گروه تمرینی اختلاف معنیداری وجود دارد. نتایج آزمون تعیقی LSD نشان داد که گروه تمرینی بینایی- حرکتی در متغیر مهارت نوشتن در پسآزمون نسبت به دو گروه دیگر نمرات بالاتری را به دست آوردهاند. نتایج آزمون تی همبسته نشان داد که هر سه گروه تمرینی به طور معناداری در پسآزمون نمرات بالاتری را در متغیر مهارت نوشتن نسبت به پیشآزمون به دست آوردند.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش میتوان نتیجهگیری کرد که از مداخلات بازی برای پیشرفت مهارت نوشتن استفاده کرد و همچنین به نظر میرسد بازی های بینایی حرکتی نسبت به دیگر مداخلات میتوانند مفید تر واقع شوند.
کلیدواژهها: بازی، مهارت، نوشتن، کم توانی یادگیری
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی