تعطیلات نوروز ۱۴۰۴-ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات و همچنین تبریک فرارسیدن بهار و شروع سال جدید، به اطلاع می‌رساند این نشریه از تاریخ ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۳ لغایت ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ تعطیل می باشد.

مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود ایران.
2- استادیار گروه روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
چکیده:   (1318 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلال وسواس فکری- عملی یکی از شایع ترین، ناتوان کننده ترین و مقاوم ترین اختلالات روان شناختی مطرح می­باشد که در دوران همه­گیری کرونا افزایش یافته بود.  یکی از درمان­هایی که اثر بخشی آن در اختلالات روانشناختی تایید شده است درمان روانپویشی کوتاه مدت است. بنابراین هدف پژوهش تعیین اثربخشی درمان روانپویشی کوتاه مدت بر طرحواره­های ناسازگار اولیه، و نظم­جویی شناختی هیجانی در بیماران مبتلا به اختلال وسواس جبری با اضطراب ویروس کرونا بود.
روش بررسی: روش این پژوهش از نوع نیمه­آزمایشی با استفاده از طرح پیش­آزمون و پس­آزمون با دو گروه آزمایش و گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به اختلال وسواس جبری مبتلا به اضطراب ویروس کرونا  در سال 1400 که به کلینیک­های روانشناسی شهر تهران مراجعه کردند بود و از بین آن­ها 30  نفر داوطلب واجد شرایط به صورت تصادفی وارد مطالعه شدند و به تصادف در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه شامل 15 نفر) جایگزین شدند. سپس پرسشنامه­های تنظیم شناختی هیجان کارنفسکی (2006) و  طرحواره یانگ (1990) توسط هر دو گروه تکمیل شد. پس از آن برنامه درمان روانپویشی کوتاه مدت بر روی گروه آزمایش اجرا شد. سپس پرسشنامه­های مذکور توسط هر دو گروه تکمیل شد. داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS نسخه 24 و روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند. 
یافته­ها: یافته‌های پژوهش نشان داد تأثیر درمان روانپویشی کوتاه مدت بر طرحواره­های ناسازگار اولیه، و نظم­جویی شناختی هیجانی در بیماران مبتلا به اختلال وسواس جبری با اضطراب ویروس کرونا معنادار بود (001/0>P).
 نتیجه­گیری:  می توان گفت درمان روانپویشی کوتاه مدت و مداخلات در دفاع های تاکتیکی یک راه مؤثر برای افزایش تنظیم شناختی هیجانی و کاهش طرحواره ناسازگار اولیه است.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb