1- دانشگاه رازی
2- دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده: (14 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از شایعترین مشکلات روانشناختی در کودکان اختلالهای اضطرابی است که موجب آسیبشناسی روانی قابل توجهی در آنان میگردد. جهت پیشگیری و درمان اضطراب نیاز به ابزار معتبر است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف دسترسی به ابزار معتبر در ارزیابی عدم تحمل ابهام کودکان انجام گردید.
روش بررسی: روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی– همبستگی است. جامعه آماری شامل تمامی دانشآموزان 10 تا 13 سالهی دوره ابتدایی (کلاس چهارم تا ششم) شهر کرمانشاه در سال تحصیلی 1400-1401 بود. جهت انتخاب نمونه از روش نمونهگیری تصادفی خوشهای استفاده شد. در این مطالعه 500 نفر به عنوان نمونه انتخاب و به ابزار مورد نظر پاسخ دادند. جهت تجزیه و تحلیل دادهها و بررسی ویژگیهای روانسنجی مقیاس عدم تحمل ابهام در کودکان نسخه فارسی از نرمافزارهای SPSS نسخه 22 و R نسخه 4.0.2 (بستههای psych، psychometric، semPlot و lavaan، mvnormtest) استفاده شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشاندهنده آن بود که شاخص A عدم تحمل ابهام برای کودکان از پایایی مناسبی برخوردار است. برای بررسی هر آیتم پرسشنامه، همبستگی بین هر سوال با نمره کل محاسبه گردید، تمام سوالها همبستگی قوی بین 42/0تا 71/0 از خود نشان میدادند. همچنین ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه عدم تحمل ابهام کل 92/0 بود، ضریب آلفای بالاتر از 70/0 نشان میدهد که پرسشنامه عدم تحمل ابهام کودکان از همسانی درونی مناسبی برخوردار است، بعلاوه بر اساس نتایج موجود میزان همبستگی بین دوبار اجرای آزمون شاخص A عدم تحمل ابهام برای کودکان در فاصله دو هفته در دامنه 53/0 تا 77/0 میباشد که بیانگر پایایی بازآزمایی مناسب آزمون است.
نتیجه گیری: مقیاس عدم تحمل ابهام کودکان در ایران از اعتبار و روایی مطلوبی برخوردار است و میتوان از این ابزار در بررسی میزان عدم تحمل ابهام در کودکان استفاده کرد
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی