1- گروه روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی،دانشکده رواشناسی و علوم تربیتی،دانشگاه علامه طباطبائی،تهران،ایران
چکیده: (52 مشاهده)
چکیده
مقدمه: در بازی درمانی مبتنی بر رویکرد آدلر به کودک کمک میشود تا دیدگاهش را راجع به خود، دیگران و جهان بیان کند و در نهایت نگرشهای خود شکن را با عقاید و باورهای خود تقویتکننده جایگزین کند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی برنامه بازی درمانی آدلری بر مشکلات خواب کودکان مبتلا به سرطان بود.
روش بررسی : مطالعه حاضر به روش نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون و پسآزمون با گروه گواه انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه کودکان مبتلا به سرطان سنین 8 تا 12 سال،که به مدت 6 ماه الی 1 سال در مؤسسه خیریه حمایت از کودکان سرطانی محمد رسولالله یزد خدمات دریافت میکردند،تشکیل دادند. از این جامعه 30 کودک داوطلب واجد شرایط به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی در گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) جایگماری شدند. برنامه ی تدوین شده ی بازی درمانی آدلری به مدت 18 جلسه به عنوان برنامه مداخله برای گروه آزمایش اجرا شد؛ در حالیکه گروه گواه چنین مداخلهای رادریافت نکردند. هر دو گروه به وسیله شاخص کیفیت خواب پترزبورگ(1989) در پیش آزمون و پس آزمون مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها در دو سطح توصیفی(میانگین و انحراف معیار) و استنباطی(لوین، شاپیروویک و تجزیه و تحلیل کوواریانس) در سطح معنادای 0/05مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد پس از حذف اثر پیش آزمون بین نمرات پس آزمون گروه آزمایش و گواه درنمره کلی کیفیت خواب(001/0p<) و مولفه های مربوط به آن تفاوت معنادار وجود داشت(050/0≤ P ).
نتیجه گیری: بازی درمانی آدلری بر کیفیت خواب کودکان مبتلا و سرطان تاثیر دارد و استفاده از این برنامه مداخله به متخصصان در این زمینه توصیه میشود.
mouseout="msoCommentHide('_com_1')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_1','_com_1')">
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی