مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: IR.UT.SPORT.REC.1400.015
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تهران
چکیده:   (283 مشاهده)
زمینه و هدف: آسیب مچ­پا از شایع­ترین آسیب­های ورزشی و زندگی روزمره می­باشد. معمولا در 15 الی 60 درصد موارد پس از پیچ­خوردگی اولیه مچ­پا، بی­ثباتی عملکردی مچ­پا ایجاد میشود. افراد مبتلا به بی‌ثباتی عملکردی الگوی بکارگیری عضلات و نرخ آتش عصبی عضلانی متفاوتی نسبت به افراد سالم دارند. فناوری واقعیت مجازی به عنوان یک روش جدید برای ایجاد اختلال بینایی بیشتر و ایجاد بی‌ثباتی بیشتر در نظر گرفته شده است. دستگاه واقعیت مجازی با ارائه نشانه‌های تصویری غیر واقعی، سیستم عصبی مرکزی را برای حفظ تعادل بیشتر، متکی بر سوماتوسنسوری و وستیبولار می‌کند. هدف از این پژوهش بررسی میزان فعالیت الکترومیوگرافی عضلات منتخبی اندام تحتانی بصورت فیدبکی و فید فورواردی با وبدون استفاده از واقعیت مجازی در بازیکنان بدمینتون مرد با و بدون بی‌ثباتی عملکردی مچ‌پا است.
 روش بررسی: تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی می ­باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل 30 ورزشکار 15 تا 18 ساله بدمینتونیست که در سطح حرفه ای فعالیت داشتند و به دو گروه با و بدون بی­ثباتی مچ­پا تقسیم شدند. فعالیت الکترومایوگرافی عضلات درشت­نی­قدامی، نازک­نی­بلند و دوقلو خارجی در فاز فیدفورواردی و فیدبکی با استفاده از واقعیت مجازی مورد مطالعه قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج آرمون تی مستقل و یو­من­ویتنی نشان داد، در مرحله فیدفورواردی و فیدبکی بین گروه با بی ثباتی و بدون بی ثباتی عملکردی مچ پا، بین عضلات درشت نئ قدامی و  دوقلو خارجی تفاوت معنا‌داری وجود دارد (05/0>P).
نتیجه‌گیری: با توجه به کاهش فعاللیت عضله درشت­نی­قدامی و معنادار نشدن نتایج در عضله نازک­نی­بلند می­توان نتیجه گرفت که واقعیت مجازی میتواند در بهبود بی­ثباتی عملکردی مچ­پا موثر باشد.

 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb