جلد 14 - شماره سال ۱۴۰۳                   ‫جلد (14): 63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Beik H, Aminimanesh S. The Moderating Role of Loneliness in the Relationship Between Meaning in Life and Self-Actualization in Students of Islamic Azad University. MEJDS 2024; 14 :63-63
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-3048-fa.html
بیک حمیده، امینی منش سجاد. نقش تعدیلگر احساس تنهایی در رابطهٔ بین معنا در زندگی و خودشکوفایی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی. مجله مطالعات ناتوانی. 1403; 14 () :63-63

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-3048-fa.html


1- کارشناسی‌ارشد روان‌شناسی عمومی، گروه روان‌شناسی، دانشکدهٔ اقتصاد و مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز، ایران
2- استادیار، گروه روان‌شناسی، دانشکدهٔ اقتصاد و مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (539 مشاهده)

چکیده
زمینه و هدف: احساس تنهایی، از مشکلات شایع دوران جوانی است که می‏تواند دانشجویان را از انگیزهٔ دست‌یافتن به خودشکوفایی و کارآمدی باز دارد. پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش تعدیلگر احساس تنهایی در رابطهٔ بین معنا در زندگی و خودشکوفایی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد.
روش‌بررسی: این پژوهش، مطالعه‌ای مقطعی از نوع همبستگی بود که بااستفاده از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری صورت گرفت. جامعهٔ آماری پژوهش را تمامی‌ دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ تشکیل دادند. از بین آنان دویست نفر به‌روش نمونه‌گیری دردسترس به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده‌ها فرم کوتاه مقیاس احساس تنهایی اجتماعی-عاطفی برای بزرگسالان (دیتوماسو و همکاران، ۲۰۰۴) و پرسش‌نامهٔ خودشکوفایی (جونز و کراندال، ۱۹۸۶) و پرسش‌نامهٔ معنا در زندگی (استگر و همکاران، ۲۰۰۶) بود. داده‌ها در نرم‌افزارهای SPSS نسخهٔ ۲۴ و SmartPLS نسخهٔ ۳ به‌روش مدل‌سازی معادلات ساختاری در سطح معناداری ۰٫۰۵ تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، معنا در زندگی اثر مستقیم مثبت و معنا‌دار (۰٫۰۰۱>p و ۰٫۴۶۴=β) و احساس تنهایی اثر مستقیم منفی و معنا‌دار (۰٫۰۰۱>p و ۰٫۴۰۹-=β) بر خودشکوفایی داشت؛ به‌علاوه احساس تنهایی دارای اثر تعدیلگر بر رابطهٔ بین معنا در زندگی و خودشکوفایی بود (۰٫۰۰۱=p و ۰٫۱۲۲-=β)؛ همچنین شاخص‌ برازش در سطح مناسبی بود (۰٫۰۷۳SRMR= و ۰٫۴۰۵GOF=).
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های پژوهش مبنی‌بر نقش تعدیلگر احساس تنهایی در رابطهٔ بین معنا در زندگی و خودشکوفایی در دانشجویان دانشگاه آزاد، کاهش تجربهٔ احساس تنهایی منجربه یافتن معنا در زندگی و درنتیجه ایجاد انگیزه در دانشجویان برای دست‌یافتن به خودشکوفایی می‌شود.


متن کامل [PDF 376 kb]   (57 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb