1- کارشناس ارشد روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
2- استادیار گروه روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
چکیده: (411 مشاهده)
هدف: ادواج بهعنوان یکی از رسمیترین و قدیمیترین قراردادهای تعهد متقابل بـر پایه صـمیمیت عـاطفی و جنسی با فردی از جنس مقابل است که پایه و اساس شکلگیری نهاد خانواده را فراهم میسـازد. بنابراین با توجه به اهمیت سلامت کانون خانواده و نقش زن و روحیات او در خانواده هدف پژوهش تعیین اثربخشی آموزش سبک زندگی متمرکز بر ذهن آگاهی بر کیفیت خواب و میزان استفاده ار شبکههای مجازی در زنان متاهل بود.
روش بررسی: روش این پژوهش از نوع نیمهآزمایشی با استفاده از طرح پیشآزمون و پسآزمون با دو گروه آزمایش و گواه بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه زنان متاهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره و روانشناسی شهر تهران در سال 1401 بود که از بین آنها 30 نفر داوطلب واجد شرایط به صورت تصادفی وارد مطالعه شدند و به تصادف در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه شامل 15 نفر) جایگزین شدند. سپس پرسشنامههای کیفیت خواب یتزبورگ (1989)، اعتیاد به شبکههای اجتماعی خواجهاحمدی، پولادی و بحرینی (1395) توسط هر دو گروه تکمیل شد. پس از آن برنامه آموزش سبک زندگی متمرکز بر ذهن آگاهی بر روی گروه آزمایش اجرا شد. سپس پرسشنامههای مذکور توسط هر دو گروه تکمیل شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 24 و روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند. همچنین سطح معناداری آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد تأثیر آموزش سبک زندگی متمرکز بر ذهن آگاهی بر افزایش کیفیت خواب و کاهش میزان استفاده ار شبکههای مجازی در زنان متاهل معنادار بود (001/0>P).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج به دست آمده از آموزش سبک زندگی متمرکز بر ذهن آگاهی برای کاهش استفاده از شبکههای مجازی و افزایش کیفیت خواب در زنان مناهب میتوان استفاده کرد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی