مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: (IR.IAU.SHAHROOD.REC.1400.071)
Clinical trials code: IRCT20170719035180N2

XML English Abstract Print


1- دانشگاه ازاد شاهرود
2- دانشگاه سمنان
3- دانشگاه گیلان
چکیده:   (145 مشاهده)
چکیده
 
زمینه و هدف: آسیب های کمال گرایی در شخصیت وسواسی در دوران کووید19 نیاز به درمان های روانشناختی دارد. هدف پژوهش مقایسه اثربخشی درمان پذیرش و تعهد مبتنی بر شفقت و طرحواره درمانی هیجان مدار بر کمال گرایی پرستاران مبتلا به صفات شخصیتی وسواسی – بی اختیاری بود.
روش بررسی‌: این پژوهش نیمه‌آزمایشی با طرح پیش­آزمون- پس ازمون- پیگیری با گروه‌ گواه بود. جامعه‌ی آماری پرستاران شاغل در بخش کرونا بیمارستان‌های تأمین اجتماعی شهر کرج و تهران 1401-1400بودند که از بین آن ها نمونه ی به حجم 40 نفر از پرستاران واجد شرایط داوطلب با روش نمونه‌گیری در دسترس از بیمارستان‌های لواسانی و البرز  که معیار ورود به مطالعه را داشتند وارد مطالعه شدند و به تصادف در سه گروه گواه (13 نفر) گروه طرحواره درمانی هیجان محور، (13 نفر) گروه پذیرش و تعهد(14 نفر) گمارش شدند . گروه های آزمایشی به مدت 10 جلسه‌ی 120 دقیقه‌ای  تحت گروه درمانی‌ طرحواره‌ درمانی هیجان‌محور بر اساس برنامه لیهی  (2013) و پذیرش و تعهد مبتنی بر شفقت بر اساس  برنامه ی تیرچ و همکاران(2011)  قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه­ کمال­گرایی بشارت (1386) بود. داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS نسخه 24 و به روش تحلیل  واریانس با اندازه گیری مکرر آنالیز شدند. همچنین سطح معناداری آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته‌ها:  تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بنفرونی نشان داد میانگین مولفه‌های کمالگرایی خودمدار و کمال¬گرایی جامعه مدار در دو گروه طرحواره درمانی هیجان مدار و درمان پذیرش و تعهد مبتنی بر شفقت درمانی تفاوت معناداری نداشتند، ؛ اما بین گروه درمان پذیرش و تعهد مبتنی بر شفقت با گروه گواه در کمالگرایی خودمدار در مرحله پس آزمون (001/0>p)، پیگیری (004/0=P) و کمالگرایی جامعه‌مدار در پس آزمون(008/0=p)  و پیگیری (015/0=P) تفاوت معناداری وجود داشت. همچنین گروه طرحواره‌درمانی هیجان مدار با گروه گواه در کمالگرایی خود مدار در پس آزمون (003/0=p)، پیگیری (031/0=P) و کمال گرایی جامعه مدار در پس آزمون (036/0=p) تفاوت معناداری را نشان داد اما اثر این مداخله در مرحله پیگیری بر کمال-گرایی جامعه مدار معنادار نبود.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاکی از تاثیر مشابه درمان پذیرش و تعهد مبتنی برشفقت و طرحواره درمانی هیجان محور در زمینه ی کمال‌گرایی پرستاران بوده است، با توجه به شباهت این دو درمان در زمینه ی ارتباط با زمان حال، آموزش در زمینه هیجان ونقص آن ها در شخصیت وسواسی، می‌توان از آنها به عنوان درمان مکمل در شخصیت وسواسی استفاده کرد.

کلیدواژه‌ها:  درمان پذیرش و تعهد، طرحواره درمانی هیجان مدار، کمال گرایی، پرستار، وسواس – بی اختیاری

 

 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb