مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1-
2- دانشگاه پیام نور ایران
چکیده:   (14 مشاهده)
زمینه و هدف: در بین ما انسان‌هایی هستند که ازلحاظ جسمی کاملاً سالم، اما ازلحاظ روحی و ذهنی منکر جنسیت خود می‌شوند و این عدم رضایت به حدی ست که باعث آزار شدید روحی و درنهایت تصمیم به تغییر در جنسیت می‌شود. هدف این مطالعه، مقایسه‌ی مکانیسم‌های دفاعی افراد دارای ملال جنسیتی با افراد عادی در شهرستان شیراز بود.
روش بررسی: روش تحقیق، تحلیلی و از نوع علّی‌مقایسه‌ای بود. جامعه آماری کلیه بیماران مبتلا به ملال جنسیتی بودند که طی سال‌های 94 تا 95 به بهزیستی شهرستان شیراز مراجعه کرده‌اند. نمونه‌گیری به‌صورت در دسترس انتخاب شدند. نمونه آماری افراد با در نظر گرفتن ملاک‌های ورود و خروج 23 نفر افراد دارای ملال جنسیتی و 23 نفر افراد عادی که ازنظر سن، جنس و تحصیلات همتا شده بودند، با پرسشنامه‌ی مکانیسم‌های دفاعی (DSQ) آندروز و همکاران (1993)، ازنظر مکانیسم‌های دفاعی بررسی شدند. داده‌های به‌دست‌آمده با روش آماری تحلیل واریانس چند متغیره در سطح معناداری 05/0 تجزیه‌ و تحلیل شد.
یافته ها: یافته‌ها نشان داد که بین افراد دارای ملال جنسیتی و افراد عادی از نظر میزان استفاده از مکانیسم‌های دفاعی رشد نایافته تفاوت معنی دار وجود داشت (005/0p=اما دو متعیر مکانیسم دفاعی رشد یافته(788/0p=) و روان آزرده (0/322=p) بین دو گروه تفاوت معناداری نداشتند.
نتایج: با توجه به اینکه افراد دارای ملال جنسیتی نسبت به افراد عادی بیشتر از مکانیسم‌های دفاعی رشد نایافته استفاده می‌کنند، بنابراین مداخلات روانشناختی مثل روان  درمانی در کنار اقدامات دیگر پزشکی می‌تواند در ارتقای سطح بهزیستی این افراد مؤثر باشد.
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb