1-
2- دانشگاه پیام نور ایران
چکیده: (14 مشاهده)
زمینه و هدف: در بین ما انسانهایی هستند که ازلحاظ جسمی کاملاً سالم، اما ازلحاظ روحی و ذهنی منکر جنسیت خود میشوند و این عدم رضایت به حدی ست که باعث آزار شدید روحی و درنهایت تصمیم به تغییر در جنسیت میشود. هدف این مطالعه، مقایسهی مکانیسمهای دفاعی افراد دارای ملال جنسیتی با افراد عادی در شهرستان شیراز بود.
روش بررسی: روش تحقیق، تحلیلی و از نوع علّیمقایسهای بود. جامعه آماری کلیه بیماران مبتلا به ملال جنسیتی بودند که طی سالهای 94 تا 95 به بهزیستی شهرستان شیراز مراجعه کردهاند. نمونهگیری بهصورت در دسترس انتخاب شدند. نمونه آماری افراد با در نظر گرفتن ملاکهای ورود و خروج 23 نفر افراد دارای ملال جنسیتی و 23 نفر افراد عادی که ازنظر سن، جنس و تحصیلات همتا شده بودند، با پرسشنامهی مکانیسمهای دفاعی (DSQ) آندروز و همکاران (1993)، ازنظر مکانیسمهای دفاعی بررسی شدند. دادههای بهدستآمده با روش آماری تحلیل واریانس چند متغیره در سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: یافتهها نشان داد که بین افراد دارای ملال جنسیتی و افراد عادی از نظر میزان استفاده از مکانیسمهای دفاعی رشد نایافته تفاوت معنی دار وجود داشت (005/0p=)؛اما دو متعیر مکانیسم دفاعی رشد یافته(788/0p=) =
نتایج: با توجه به اینکه افراد دارای ملال جنسیتی نسبت به افراد عادی بیشتر از مکانیسمهای دفاعی رشد نایافته استفاده میکنند، بنابراین مداخلات روانشناختی مثل روان درمانی در کنار اقدامات دیگر پزشکی میتواند در ارتقای سطح بهزیستی این افراد مؤثر باشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی