تعطیلات نوروز ۱۴۰۴-ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات و همچنین تبریک فرارسیدن بهار و شروع سال جدید، به اطلاع می‌رساند این نشریه از تاریخ ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۳ لغایت ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ تعطیل می باشد.

مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تهران
چکیده:   (341 مشاهده)
زمینه و هدف: عملکرد بهتر در راه رفتن می‌تواند به کاهش خطر آسیب‌ها و ناهنجاری‌های مربوط به تعادل و پایداری کمک کند. این شناخت می‌تواند در تدوین برنامه‌های تمرینی و توصیه‌های بهداشتی برای زنان و مردان مفید باشد. به طور کلی، نیاز است پژوهشی صورت پذیرد تا درک بهتری از تأثیر خستگی عضلات ناحیه مرکزی بر پارامترهای کینماتیکی راه رفتن در زنان و مردان ارائه دهد؛ بدین منظور، پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر خستگی عضلات ناحیه مرکزی بر پارامترهای کینماتیک راه رفتن بین زنان و مردان انجام شد.
روش بررسی: روش پژوهش حاضر به دلیل اعمال خستگی از نوع مداخله‏ای (نیمه تجربی) بود و انتخاب آزمودنی‌ها از نوع هدفمند بر اساس معیارهای ورود و خروج بود. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل تمامی زنان و مردان جوان 18 تا 25 ساله دارای 3 سال سابقه ورزشی منظم بود که بر اساس فراخوان عمومی در دانشگاه های مشهد در سال تحصیلی 1402-1401 در آزمون شرکت کردند. نمونه تحقیق دوگروه آزمودنی شامل 15 مرد و 15 زن ورزشکار دانشگاهی داوطلب واجد شرایط بودند. جهت راه رفتن مسافت 10 متر انتخاب شد که با توجه به پهنای فیلم برداری پایه دوربین با فاصله­ی 7 متر از مسیر راه رفتن قرار گرفته و در حالی­که روی سر دیستال پنجمین استخوان کف­پایی و قوزک خارجی مارکری نصب و فیلم راه رفتن از نمای جانبی ضبط شد. سپس فیلم را به نرم افزار آنالیز حرکت کینوا ورژن 3- 9- 0 انتقال داده و فاکتورهای فضایی زمانی راه رفتن در شش گام با استفاده از آن اندازه­گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS ابتدا جهت بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون شاپیرو-ویلک استفاده شده سپس جهت بررسی مقایسه درون گروهی از آزمـون  tهمبسته  و جهت مقایسه برون گروهی از آزمـون t  مسـتقل در سطح معنی داری استفاده شد.
یافته ها: در بررسی خستگی عضلات ناحیه مرکزی بر پارامترهای کینماتیک راه رفتن مورد ارزیابی در زنان و مردان اختلاف معناداری وجود نداشت. همچنین با بررسی مقایسه‌ی بین گروهی زنان و مردان در متغیرهای (قدم، گام، زمان قدم، زمان گام، آهنگ و ریتم و سرعت) در مرحله پیش آزمون اختلاف معناداری وجود دارد (به ترتیب؛ 546/0، 511/0، 445/0، 664/0 و 447/0). در سایر متغیرها در هر دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون اختلاف معناداری مشاهده نشده است (050/0 p> ).
نتیجه گیری: در حالی که ممکن است تفاوت‏هایی در اثرات خستگی بر پارامترهای کینماتیکی بین زنان و مردان وجود داشته باشد، نتیجه کلی نشان می‏دهد که تأثیر خستگی بر عملکرد راه رفتن ممکن است بین دو جنس تفاوت معنی‏داری نداشته باشد. از آنجایی که پارامترهای قدم، گام، زمان قدم، زمان گام، آهنگ و ریتم در هر دو مرحله آزمون پیش آزمون و پس آزمون ثابت بوده‌اند؛ باید توجه داشت که این نتیجه فقط برای مواردی که در آزمون مورد بررسی قرار گرفته‌اند، صحیح است و ممکن است در شرایط دیگری نتایج متفاوتی به دست آید. در نهایت پیشنهاد می شود برای پژوهش های آتی از جامعه آماری در شرایط و سنین متفاوت استفاده گردد.

 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb