مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- د دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.
چکیده:   (402 مشاهده)
زمینه و هدف: نقش هیجانات و پریشانی در سیر بالینی بسیاری از بیماری‌های مزمن مورد تائید قرارگرفته است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی کاهش استرس مبتنی بر ذهن‌آگاهی بر تنظیم شناختی هیجان و تحمل پریشانی در زنان مبتلا به سرطان پستان بود.
روش بررسی: روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون و گروه گواه به همراه دوره پیگیری سه ماهه  بود. جامعه آماری زنان مبتلا به سرطان پستان بودند که در سال 1401 به کلینیک خصوصی در تهران مراجعه کردند. 30 نفر به روش هدفمند و ‌به صورت داوطلبانه وارد مطالعه شده  و به طور تصادفی در دو گروه 15 نفری (آزمایش و  گواه) گمارش شدند. گروه آزمایش در 8 جلسه درمان کاهش استرس مبتنی‌بر ذهن­آگاهی (سگال و همکاران، 2002) را دریافت کردند. پرسشنامه‌ تنظیم شناختی‌هیجان (گارنفسکی و کرایج، 2006) و تحمل‌پریشانی (سیمونز و گاهر، 2005) به‌عنوان ابزار پژوهش قبل و بعد از آموزش و سه ماه بعد، برای دو گروه اجرا شد. داده‌ها توسط تحلیل‌واریانس با اندازه‌گیری‌مکرر در نرم‌افزار SPSS نسخه 26 تحلیل شد. سطح معناداری آزمون‌ها 05/0 بود.
یافته‌ها: نتایج تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر، اثر کاهش استرس مبتنی بر ذهن‌آگاهی بر تنظیم شناختی هیجان (راهبردهای‌سازش‌یافته (001/0>p) و راهبردهای‌سازش‌نیافته (001/0>p)) و تحمل‌پریشانی (001/0>p)  معنادار بوده و در دوره‌پیگیری سه ماهه نیز اثر خود را حفظ کردند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، مداخله غیردارویی کاهش استرس‌مبتنی بر ذهن‌آگاهی درتنظیم شناختی‌هیجان و تحمل‌پریشانی دربیماران مبتلا به سرطان پستان موثر است. لذا به کارگیری برنامه کاهش استرس‌مبتنی بر ذهن‌آگاهی در مراکز درمانی توصیه می‌شود.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb