Ethics code: (SSRI.REC-2211-1939 (R1)).
1- دانشگاه فنی و حرفهای
2- دانشگاه گیلان
چکیده: (411 مشاهده)
زمینه و هدف: اندام تحتانی متحمل وزن بدن است و اختلال در آن میتواند بر کنترل قامت تأثیر گذار باشد. هدف پژوهش حاضر مطالعه تأثیر تکلیف دوگانه شناختی بر کنترل قامت کودکان با کف پای صاف و زانوی پرانتزی بود.
روش بررسی: روش تحقیق حاضر از نوع نیمهآزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری تحقیق دانشآموزان مقطع ابتدایی شهرستان بندرانزلی بودند که تعداد 88 نفر با دامنه سنی هفت الی 12 سال به صورت نمونهگیری خوشهای از بین شش مدرسه ابتدایی انتخاب و به صورت هدفمند در سه گروه افراد دارای کف پای صاف، زانوی پرانتزی و افراد سالم وارد مطالعه شدند. در پیش آزمون، هر فرد به مدت 15 ثانیه بر روی دستگاه تعادلسنج ایستا قرار گرفت و جابجایی مرکز فشار ثبت شد. در پس آزمون از شمارش معکوس اعداد به عنوان تکلیف دوگانه شناختی به صورت تصادفی که دارای دو مرحله با سطح دشواری متفاوت بر اساس سطح توانایی کودکان بود، استفاده شد. تحلیل آماری در سطح معناداری 05/0، با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 28 انجام شد.
یافتهها: اثر تکلیف دوگانه شناختی بر شاخص نوسانات قدامیخلفی (003/0p=)، داخلیخارجی (028/0p=) و شاخص نوسان (003/0p=) معنادار بود؛ اما تکلیف شناختی اثر معناداری را بر سرعت نوسانات (353/0p=) نشان نداد. نتایج بهدستآمده نشان داد اثر گروه و اثر تعاملی گروه و تکلیف شناختی بر هیچ کدام از شاخصهای کنترل قامت معنادار نبود.
نتیجهگیری: جابجایی مرکز فشار در افراد دارای کف پای صاف، زانوی پرانتزی و افراد هنگام اجرای همزمان تکلیف شناختی در مقایسه با اجرای منفرد تکلیف افزایش می باید؛ اما این افزایش تفاوت معناداری بین سه گروه ایجاد نکرد. بنابراین، کنترل قامت در هر سه گروه خودکار نبوده و نیازمند توجه میباشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
توانبخشی