مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناس ارشد روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
2- استادیار گروه روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
چکیده:   (311 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلافات خانوادگی و طلاق یکی از مهم‌ترین معضلات اجتماعی جامعه ما به‌حساب می­آید و یکی از مهم‌ترین دلایل این اختلافات و طلاق‌ها مربوط به خیانت زناشویی است. بنابراین هدف پژوهش تعیین اثربخشی آموزش بهبود رابطه مبتنی بر ذهن آگاهی بر نظم جویی شناختی هیجان و انعطاف­پذیری روان­شناختی زنان مطلقه خیانت دیده با فرزند نوجوان بود.
روش بررسی: روش این پژوهش از نوع نیمه­آزمایشی با استفاده از طرح پیش­آزمون و پس­آزمون با دو گروه آزمایش و گواه بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه زنان مطلقه خیانت دیده و فرزندان نوجوان آن­ها بود که به مراکز مشاور یارا و بهنام در منطقه  یک و منطقه هفت شهر تهران مراجعه کردند و همچنین شامل کارمندان بیمارستان رازی شهر تهران در سال 1401 بود و از بین آن­ها 30  نفر داوطلب واجد شرایط وارد مطالعه شدند و به تصادف در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه شامل 15 نفر) جایگزین شدند. سپس پرسشنامه­های نظم­جویی شناختی هیجانی گارنفسکی و کرایج (۲۰۰۶)، و انعطاف­پذیری روانشناختی بوند و همکاران (2011) توسط هر دو گروه تکمیل شد. پس از آن آموزش بهبود رابطه مبتنی بر ذهن آگاهی بر روی گروه آزمایش اجرا شد. سپس پرسشنامه­های مذکور توسط هر دو گروه تکمیل شد. داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS نسخه 26 و روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند. همچنین سطح معناداری آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته­ها: یافته‌های پژوهش نشان داد آموزش بهبود رابطه مبتنی بر ذهن آگاهی بر نظم جویی شناختی هیجان و انعطاف­پذیری روان­شناختی زنان مطلقه خیانت دیده با فرزند نوجوان معنادار بود (001/0>P).
نتیجه­گیری: بنابراین می توان گفت آموزش بهبود رابطه مبتنی بر ذهن­آگاهی می‌تواند به زنان مطلقه خیانت دیده کمک کنند تا مکانیسم‌های مقابله سالم‌تری را توسعه دهند، هوش هیجانی خود را تقویت کنند و توانایی خود را برای برقراری ارتباط مؤثر در روابط خود بهبود بخشند. با افزایش خودآگاهی و ترویج پذیرش، آنها همچنین می توانند انعطاف پذیری و انعطاف پذیری بیشتری را در مواجهه با چالش های زندگی پرورش دهند.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb