تعطیلات نوروز ۱۴۰۴-ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات و همچنین تبریک فرارسیدن بهار و شروع سال جدید، به اطلاع می‌رساند این نشریه از تاریخ ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۳ لغایت ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ تعطیل می باشد.

مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (324 مشاهده)

چکیده:

زمینه و هدف:  پایداری ازدواج نیازمند آگاهی از تأثیر انتخاب های خود است. واقعیت درمانی می تواند در افزایش تمایزیافتگی و کاهش حسادت زوجین مؤثر باشد. هدف این پژوهش، اثربخشی واقعیت درمانی بر تمایزیافتگی و حسادت زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر یزد بود
روش بررسی: روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی طرح پیش­آزمون پس­آزمون با گروه کنترل بود و جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر یزد در سال 1402-1401 بودند که به روش نمونه گیری در دسترس 30 نفر به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و به روش نمونه گیری تصادفی در دو گروه گواه و آزمایش قرار داده شدند. ابزار پژوهش عبارت از پرسشنامه تمایزیافتگی(اسکورن و دندی،2003) و حسادت(ولی زاده و آذربایجانی،1389) بودند. گروه آزمایش طی 8 جلسه 1 ساعته، تحت درمان واقعیت درمانی قرار گرفتند و گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکردند. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس و از طریق نرم افزار آماری SPSS25 تحلیل شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که واقعیت­درمانی بر تمایزیافتگی و حسادت زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر یزد اثربخش است(05/0>p). همچنین نتایج نشان داد که،واقعیت درمانی بر تمایزیافتگی و حسادت اثربخش است(05/0>p).
نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج به دست آمده واقعیت درمانی می­تواند تمایزیافتگی و حسادت را در زوجین دارای مشکلات زناشویی را بهبود بخشد.
کلیدواژه­ ها: واقعیت درمانی، تمایزیافتگی، حسادت،  زوجین.
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb