1- دانشگاه علم و هنر یزد
2- دانشگاه عترت و معارف اصفهان
چکیده: (85 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلال وسواس فکری-اجباری یک وضعیت روانپزشکی است که منجر به اختلال عملکردی و پریشانی قابل توجهی میشود. هدف این مطالعه بررسی اثربخشی معنویت درمانی بر تنظیم شناختی هیجان زنان مسلمان دارای اختلال وسواس فکری - اجباری بود.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مداخله ای نیمه آزمایشی همراه با پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری شامل زنان مسلمان مبتلا به اختلال وسواس فکری - اجباری 30 تا 45 ساله مراجعه کننده به کلینیک های روانپزشکی شهر یزد بودند. از بین افراد جامعه،30 نفر داوطلب واجد شرایط در دسترس وارد مطالعه شدند که به صورت گمارش تصادفی 15 نفر آنها در گروه مداخله و 15 نفر در گروه گواه قرار گرفتند. امتیازات متغیر تنظیم شناختی هیجان به وسیله پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (گرانفسکی و همکاران، 2001) در دو نوبت زمانی قبل و بعد از معنویت درمانی گروهی مورد مقایسه قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17و آنالیز کوواریانس صورت پذیرفت. سطح معناداری آزمونها 05/0 بود.
یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که امتیاز آزمون تنظیم شناختی هیجان در زنان دارای اختلال وسواس فکری - اجباری در گروه مداخله و بعد از دریافت درمان در مقایسه با گروه گواه به ترتیب به طور معناداری افزایش پیدا کرد (001/0P=).
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که از معنویت درمانی گروهی می توان به عنوان یک درمان مکمل جهت بهبود تنظیم شناختی هیجان در بیماران دارای اختلال وسواس فکری - اجباری استفاده کرد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی