مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه شهید بهشتی
چکیده:   (48 مشاهده)
زمینه و هدف: سندرم متقاطع فوقانی که باعث تغییرات گسترده ای در قسمت بالایی بدن می­شود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر چهار هفته تمرینات ثبات دهنده کتف و گردن با تمرینات مبتنی بر رویکرد جاندا بر فعالیت الکتریکی عضلات منتخب و راستای پاسچرال در افراد دارای سندرم متقاطع فوقانی انجام شد.
روش­شناسی: 24 مرد مبتلا به سندرم متقاطع فوقانی انتخاب شده که در دو گروه تمرین تمرینات مبتنی بر رویکرد جاندا (12 نفر) و گروه تمرینات ثبات کتف و گردن (12 نفر) قرار گرفتند. زاویه سر به جلو و شانه به جلو با روش فتوگرافی ارزیابی شد. همچنین میزان کایفوز با خط کش منعطف تعیین گردید. همچنین در این مطالعه از الکترومایوگرافی جهت تعیین فعالیت عضلات ذوزنقه، دندانه­ای قدامی و جناغی چنبری پستانی استفاده شده است.
یافته­ ها: نتایج حاصل از تحقیق نشان دهنده اثر هر دو برنامه تمرینی بر متغیرهای کلیه متغیرهای پژوهش بوده است (05/0 < P). همچنین در مقایسه دو برنامه تمرینی تفاوت معنی داری بین گروه­ها در متغیرهای فعالیت ذوزنقه­ای تحتانی، سر به جلو و کایفوز مشاهده شد (05/0 < P) اما در سایر متغیرها تفاوتی بین اثر دو برنامه تمرینی مشاهده نشد.
نتیجه­ گیری: به صورت کلی نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده تاثیر تمرینات با رویکرد جاندا و نیز تمرینات ثبات دهنده کتف بر بهبود فعالیت عضلات منتخب و نیز کاهش ناهنجاری سندرم متقاطع فوقانی بوده است. علاوه بر این یافته ­ها نشان دهنده کسب نتایج مطلوب تر به دنبال تمرینات ثبات دهنده کتف در مقایسه با تمرینات با رویکرد جاندا بود.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb