تعطیلات نوروز ۱۴۰۴-ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات و همچنین تبریک فرارسیدن بهار و شروع سال جدید، به اطلاع می‌رساند این نشریه از تاریخ ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۳ لغایت ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ تعطیل می باشد.

مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
2- دانشگاه پیام نور، اردبیل، ایران.
چکیده:   (321 مشاهده)
زمینه و هدف: بررسی عوامل تهدیدکننده سلامت روان در میان دانش آموزان یک نگرانی مهم در بهداشت عمومی است که در هنگام شیوع سایر بیماری‌های عفونی بایستی مورد توجه قرار گیرد. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه علائم اختلال اضطراب فراگیر با افسردگی در دختران دانش آموز شیراز در شرایط پاندمی کووید 19 بود.
روش: پژوهش حاضر تحلیلی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دختران دانش­آموز متوسطه دوم شیراز در سال 1400- 1399 بودند. شرکت­کنندگان 395 دختر بودند که با استفاده از نمونه‌گیری در دسترس به­عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل مقیاس کوتاه اختلال اضطراب فراگیر (اسپیتزر و همکاران، 2006) و پرسشنامه­ سلامت بیمار (کروئنکه و همکاران، 2001) بود. یافته­ها در نرم‌افزار SPSS24 باسطح معناداری 05/0 با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: در نمونه مورد مطالعه میزان شیوع علائم اختلال اضطراب فراگیر 69/55 درصد و افسردگی 27/42 درصد بود. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین علائم اختلال اضطراب فراگیر با علائم افسردگی در دانش آموزان همبستگی مثبت و مستقیمی وجود داشت (768/0=r، 001/0>P).
نتیجه‌گیری: میانگین علائم اختلال اضطراب فراگیر و افسردگی در دانش آموزان در طول پاندمی کووید 19 به طور قابل توجهی بالا بود و بین علائم اختلال اضطراب فراگیر با افسردگی در دانش آموزان همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت. با توجه به ارتباط معنادار علائم اختلال اضطراب فراگیر با افسردگی در طول پاندمی کووید 19 اتخاذ یک رویکرد جامع، از جمله سیاست‌های مدیریتی، مداخلات روانی-اجتماعی و آموزش، برای کاهش علائم اختلال اضطراب فراگیر و افسردگی دانش‌آموزان در طول همه‌گیری کووید19 بسیار مهم است
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb