دوره 3، شماره 2 - ( پاییز 1392 )                   ‫جلد (3): 53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effect of 8-Week Rehabilitation Program on Pain Reduction with Carpal Tunnel Syndrome. MEJDS 2013; 3 (2) :43-53
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-334-fa.html
مقدسی افشین، عباسی دره بیدی مریم، روشنی سجاد. تأثیر یک دوره برنامه بازتوانی 8 هفتهای بر کاهش درد و بهبود هدایت عصبی بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپال. مجله مطالعات ناتوانی. 1392; 3 (2) :43-53

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-334-fa.html


چکیده:   (11441 مشاهده)
هدف: هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر یک دوره برنامه­ 8 هفته برنامه­ 8 هفته­ای بر کاهش درد و بهبود هدایت عصبی بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپال بود.روش بررسی: تعداد 15نفر از کارمندان بانک­های شهرستان ایلام مبتلا به سندرم تونل کارپال (با 18 مچ دست مبتلا) به عنوان نمونه آماری انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (9 مچ دست) و کنترل (9 مچ دست) تقسیم شدند. ابزار تحقیق شامل استفاده از فرم ثبت اطلاعات، مقیاس دیداری درد، تست­های بالینی فالن و تینل و الکترودیاگنوستیک بود. گروه تجربی، پروتکل­ بازتوانی طراحی شده را به صورت منظم طی 8 هفته انجام دادند. این پروتکل شامل در نظر گرفتن فواصل استراحت در بین ساعات کاری و انجام تمرینات کششی و تحرک­بخشی و برنامه بازآموزی پوسچرال در نحوه استفاده صحیح از موس و صفحه کلید بود که نمونه­های گروه تجربی به صورت منظم و روزانه، در طول ساعات کار و فعالیت طی 6 مرحله­ی 10 دقیقه­ای و مجموعاً به مدت 60 دقیقه انجام دادند. در حالی که گروه کنترل در طول دوره بازتوانی تحت هیچ­گونه تدابیر درمانی قرار نگرفتند.یافته­ها: نتایج نشان داد که در پس آزمون، در میزان درد حین فعالیت (001/0=P) و پارستزی (018/0=P)، گروه تجربی نسبت به کنترل کاهش معناداری بوجود آمده است. اما در میزان درد شبانه بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد (126/0=P). همچنین در مورد پارامترهای هدایت عصبی، نتایج تفاوت معناداری را بین دو گروه در میزان سرعت هدایت حرکتی و حسی، ارتفاع موج حسی و حرکتی و زمان تأخیری موج حسی و حرکتی نشان داد (05/0P<).نتیجه­گیری: بر اساس این یافته­ها می­توان نتیجه گرفت که انجام 8 هفته پروتکل­های بازآموزی پوسچرال، انجام تمرینات کششی و تحرک­بخشی همراه با در نظر گرفتن فواصل استراحت در بین زمان کاری، توسط کارمندان بانک مبتلا به سندرم تونل کارپال، تأثیر معناداری بر کاهش درد، کاهش پارستزی و بهبود هدایت عصبی دست آنان دارد.واژه­های کلیدی: سندرم تونل کارپال، درد، پاراستزی، عصب مدیان، بازآموزی پوسچرال. 
متن کامل [PDF 1243 kb]   (3841 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb