مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه فرهنگیان
2- موسسه آموزش عالی خاوران
3- دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (60 مشاهده)
زمینه و هدف: فعالیتهای ورزشیِ رقابتی برای افراد دارای معلولیت نظیر بسکتبال با ویلچر به سرعت در حال رشد است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرینات ترکیبی پلایومتریکی و مقاومتی بر عمکرد قدرتی و توانی و ارتباط آن با مولفههای کیفیت زندگی، سلامت عمومی، خودپنداره بدنی، ادراک درد و استرس در زنان بسکتبالیست با ویلچر تیم ملی ایران بود.
روش بررسی: در مطالعه نیمه تجربی حاضر، از بین کلیه ورزشکاران زن دعوت شده به اردوی تیم ملی (30 = Nبیست ورزشکار انتخاب و به دو گروه گواه (10 نفر) و تجربی (10 نفر) تقسیم شدند که گروه تجربی به مدت چهار هفته تمرین ترکیبی پلایومتریک و مقاومتی را انجام داد. سپس، در ابتدا و انتهای پژوهش از آزمودنی‎ها فاکتورهای عملکرد جسمانی، پرسشنامههای کیفیت زندگی (وار و همکاران، 1993)، درد مک گیل (ملزاک، 1978)، سلامت عمومی WHO (گروه WHOQOL سازمان بهداشت جهانی، 1994)، استرس ادراک شده (کوهن و همکاران، 1983) و پرسشنامه‎ی خود توصیف‎گری بدنی (مارش، 1996) گرفته شد.
یافته‎ها: برنامه تمرین ترکیبی باعث افزایش معنادار عملکردهای قدرتی جلو بازو (001/0>p)، خم شدن تنه (001/0>p)، فلکشن شانه از کنار (001/0>p)، و عملکردهای انفجاری پاس سینه (002/0=p) و پرتاب به پشت (001/0>p) در گروه تجربی شده بود. به علاوه، بین متغیرهای درد و استرس ادراک شده با مولفه‎های عملکرد جسمانی ارتباط معکوس و معناداری وجود داشت (05/0>p).
نتیجه‎گیری: در نتیجه، احتمالا مداخله برنامه تمرینی ترکیبی موجب بهبود عملکرد جسمانی بانوان بسکتبالیست با ویلچر می‎شود و می‎تواند به عنوان یک راهکار عملی در برنامه‎های تمرینی به کار برده شود.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb