دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   ‫جلد (4): 42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abnavi F, Ghasisin L, Alinejad B, Mahaki B. Acoustic Analysis of Speech Timing of Individuals with Broca’s Aphasia in Nasal Consonant Production. MEJDS 2014; 4 (2) :33-42
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-358-fa.html
ابناوی فاطمه، قسیسین لیلا، علی‌نژاد بتول، مهکی بهزاد. بررسی آکوستیک زمانبندی گفتار افراد مبتلا به آفازی بروکا در تولید همخوان خیشومی. مجله مطالعات ناتوانی. 1393; 4 (2) :33-42

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-358-fa.html


چکیده:   (14416 مشاهده)
چکیده 
هدف: آفازی بروکا یکی از انواع آفازی‌های ناروان بوده و تولید غیر‌دقیق صداهای گفتاری از ویژگی‌های اصلی آن است. الگوهای آکوستیک گفتار در بیماران مبتلا به آفازی بروکا نقایصی را در زمینهٔ کنترل حرکتی در این بیماران نشان می‌دهد. این نقایص شامل مشکلات در زمان‌بندی و هماهنگی حرکات تولیدی و کنترل حنجره‌ای است. در این مطالعه پارامتر زمان‌بندی گفتار در افراد مبتلا به آفازی بروکای خفیف تا متوسط، به کمک متغیر آکوستیک دیرش صدای /m/، با هدف تعیین ماهیت کنترل حرکتی و ماهیت خطاها در این بیماران بررسی شد.
روش‌بررسی: این یک نوع مطالعهٔ مقطعی مورد- شاهدی بود. افراد مطالعه‌شده شامل ۱۳ بیمار مبتلا به آفازی بروکای خفیف تا متوسط و ۱۳ فرد طبیعی بودند. پس از قرارگیری آزمودنی در محیط مناسب سیگنال‌های آکوستیک مربوط به کلمات هدف جمع‌آوری و ضبط شد. پس از ضبط داده‌ها با استفاده از نرم افزار PRAAT، اسپکتروگرام هر کلمه به‌منظور تعیین دیرش زمزمهٔ خیشومی به‌دقت بررسی شده و آزمون تی زوجی برای مقایسهٔ دیرش زمزمه خیشومی بین دو گروه استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل ازاین مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به آفازی بروکای خفیف تا متوسط در مقایسه با افراد طبیعی، دیرش زمزمهٔ خیشومی طولانی‌تری دارند و تفاوت بین دو گروه معنادار بود (۰٫۰۰۱>p).
نتیجه‌گیری: افزایش دیرش زمزمهٔ خیشومی در افراد مبتلا به آفازی بروکای خفیف تا متوسط نشان داد خطاهای گفتاری در این بیماران می‌تواند در نتیجهٔ نقص در یکپارچه‌سازی، زمان‌بندی حرکات و اجرای تولیدی برای تولید سگمنت هدف باشد. بنابراین شناخت ماهیت خطاها و مکانیسم‌های مؤثر در ایجاد خطاها در این گروه از بیماران، این امکان را فراهم می‌سازد تا با‌توجه به نتایج ارزیابی‌های دقیق‌تر، استراتژی‌های درمانی مناسب‌تری طرح‌ریزی شود.

متن کامل [PDF 322 kb]   (4271 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb