جلد 7 - شماره سال ۱۳۹۶                   ‫جلد (7): 18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babaie E, Razeghi N, Nazoktabar H, Jalali Z. A Treatment Evaluation Comparative Study of Mandatory Residential Centers Versus Rehabilitation Camps: Issues of Life satisfaction, Emotion Regulation and Mental Health. MEJDS 2017; 7 :18-18
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-709-fa.html
بابایی انسیه، رازقی نادر، نازک تبار حسین، جلالی زینب. بررسی اثربخشی برنامه‌های درمانی مرکز اقامتی اجباری بر رضایت از زندگی، تنظیم هیجانی و سلامت روان در افراد با اختلال سوء‌مصرف مواد. مجله مطالعات ناتوانی. 1396; 7 () :18-18

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-709-fa.html


1- دانشگاه پیام نور
2- دانشگاه مازندران
3- معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مازندران، ادارهٔ برنامه‌ریزی مطالعات اجتماعی و جرم شناسی
چکیده:   (5412 مشاهده)

زمینه و هدف: پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی برنامه‌های درمانی در مراکز اقامتی اجباری بر رضایت از زندگی، تنظیم هیجانی و سلامت روان در افراد با اختلال سوء‌مصرف مواد در سطح شهرستان ساری بود. نمونه‌های این بررسی در دو مرکز اقامتی اجباری (دولتی) و مراکز غیر‌دولتی (کمپ‌ها) به‌سر می‌بردند.
روش‌بررسی: مطالعه از نوع شبه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون برای هر یک از گروه‌ها بود. جامعهٔ آماری شامل تمامی مردان وابسته به مواد، مستقر در مرکز اقامتی (دولتی) و مراکز غیر‌دولتی درمان (کمپ‌ها) در شهرستان ساری در نیمهٔ دوم سال ۱۳۹۳ و نیمهٔ اول ۱۳۹۴ بود. از هر گروه ۱۳۰ نفر به‌شیوهٔ نمونه‌گیری در‌دسترس انتخاب شدند. هر دو گروه از نظر سن، تحصیلات با یکدیگر همتا شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های تنظیم هیجانی، سلامت روان، و رضایت از زندگی استفاده شد. داده‌ها با روش آماری آنالیز کوواریانس با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون تحلیل شد. 
یافته‌ها: نتایج نشان داد اختلاف معناداری بین میانگین نمرات متغیرهای رضایت از زندگی، سلامت روان در قبل و بعد از مداخله در هر دو گروه وجود دارد؛ اما در متغیر تنظیم هیجانی، این اختلاف معنادار تنها در گروه دولتی در قبل و بعد از مداخله دیده شد (۰٫۰۵>p). همچنین بین هر دو گروه در متغیرهای رضایت از زندگی، سلامت روان اختلاف معنادار بعد از مداخله مشاهده شد (۰٫۰۵>p​) و در متغیر تنظیم هیجانی بعد از مداخله تفاوتی دیده نشد.
نتیجه‌گیری: هر دو روش برنامه‌های درمانی (دولتی) و غیردولتی ارزش درمانی داشته و می‌توانند به‌عنوان مداخله‌ای مناسب در ارتقای رضایت از زندگی، تنظیم هیجانی و سلامت روان به کار روند.

متن کامل [PDF 548 kb]   (2386 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb