جلد 8 - شماره سال ۱۳۹۷                   ‫جلد (8): 80 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadipour I, Mirzaee Fandokht O, Salmabadi M, Safara M. Comparison of Psychological Hardiness and Subjective Vitality in Ordinary Students and Students with Special Learning Disorder. MEJDS 2018; 8 :80-80
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-731-fa.html
سعدی پور اسماعیل، میرزایی فندخت امید، سلم آبادی مجتبی، صف آراء مریم. مقایسهٔ سرسختی روان‌شناختی و نشاط ذهنی در دانش‌آموزان با اختلال یادگیری خاص و عادی. مجله مطالعات ناتوانی. 1397; 8 () :80-80

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-731-fa.html


1- دانشگاه علامه طباطبایی
2- دانشگاه الزهرا
چکیده:   (2603 مشاهده)
زمینه و هدف: خانواده‌ یکی از گروه‌های بسیار طبیعی‌ است که نیازهای انسان را ارضا می‌کند. تولد کودکی با ناتوانی یادگیری در خانواده رویدادی نامطلوب و چالش‌زا است. این امر باعث ایجاد برخی ذهنیت‌ها و باورهایی نامناسب در این دسته از کودکان می‌شود. لذا پژوهش حاضر با هدف مقایسهٔ سرسختی روان‌شناختی و نشاط ذهنی در دانش‌آموزان با اختلال یادگیری خاص و عادی انجام شد.
روش‌بررسی: این پژوهش از نوع علی-مقایسه‌ای بود. جامعهٔ آماری این پژوهش شامل تمامی دانش‌آموزان پایهٔ چهارم، پنجم و ششم ابتدایی دارای اختلال یادگیری خاص و عادی شهر خوسف استان خراسان جنوبی در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ بود. نمونهٔ پژوهش شامل ۳۰ نفر از دانش‌آموزان با ناتوانی یادگیری که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده از مرکز آموزشی مشکلات یادگیری پویای شهر خوسف و ۳۰ نفر از دانش‌آموزان عادی شهر خوسف نیز به شیوهٔ همتاسازی (براساس هوشبهر، سن، جنس و پایهٔ تحصیلی) انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مقیاس سرسختی روان‌شناختی-فرم کوتاه اهواز و مقیاس نشاط ذهنی موقعیتی بود. داده‌ها به کمک شاخص‌های توصیفی و تحلیل واریانس چند‌متغیری مانوا تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین و انحراف استاندارد سرسختی روان‌شناختی در گروه اختلال یادگیری خاص ۳٫۵۶±۱۰٫۸۹ در مقایسه با گروه عادی ۳٫۲±۱۵٫۶۶ کمتر بود؛ همچنین میانگین نشاط ذهنی در گروه اختلال یادگیری خاص۴٫۷۳±۱۹٫۵۶ در مقایسه با گروه عادی ۵٫۰۲±۲۶٫۱۸ کمتر بود. لذا بین دو گروه از دانش‌آموزان در سرسختی روان‌شناختی و نشاط ذهنی تفاوت معناداری وجود دارد (۰٫۰۵>p).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که دانش‌آموزان دارای اختلال یادگیری خاص در قیاس با دانش‎آموزان عادی سرسختی روان‌شناختی و نشاط ذهنی کمتری دارند و نیازمند توجه و خدمات روان‌شناختی بیشتری هستند؛ بنابراین توجه به برنامه‌های آموزشی و خدمات مشاوره‌‌ای برای این دانش‌آموزان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
متن کامل [PDF 778 kb]   (1591 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb