جلد 8 - شماره سال ۱۳۹۷                   ‫جلد (8): 33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samadi Bahrami F, Zenoozian S, Beliad M. Personality Traits in Patients with Bipolar Disorder Type 1, Major Depression Disorder and their Normal Peers: A comparative Study. MEJDS 2018; 8 :33-33
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-749-fa.html
صمدی بهرامی فریده، زنوزیان سعیده، بلیاد محمدرضا. مقایسهٔ ویژگی‌های شخصیتی در افراد بهنجار و بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک و اختلال افسردگی اساسی. مجله مطالعات ناتوانی. 1397; 8 () :33-33

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-749-fa.html


1- واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان
چکیده:   (3793 مشاهده)
هدف: در بین افرادی که به‌علت مشکلات روان‌شناختی نیاز به کمک و درمان دارند، اختلال‌های خلقی مشکل شایعی است و اختلال دوقطبی (BD) و اختلال افسردگی اساسی (MDD) از اختلال‌های خلقی بسیار رایج با شیوعی به‌ترتیب حدود ۱‌درصد و ۶٫۷درصد هستند. این دو اختلال به‌دلیل شیوع زیاد و ماهیت بازگشتی و عودکنندگی سالانه هزینه‌های گزافی به جامعه تحمیل می‌کنند؛ بنابراین هدف از مطالعهٔ حاضر شناخت ویژگی‌های شخصیتی در بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک و اختلال افسردگی اساسی و افراد بهنجار و مقایسهٔ آن‌ها است.
روش‌بررسی: به‌منظور انجام این پژوهش که مطالعه‌‌ای علی‌مقایسه‌ای بود، ۹۰ آزمودنی ازطریق نمونه‌گیری دردسترس از بین بیماران بستری و سرپایی مراجعه‌کننده در شش‌ماههٔ اول سال ۱۳۹۴ و کارمندان شاغل‌ در بیمارستان روان‌پزشکی ایران، انتخاب‌ شده و در سه گروه اختلال دوقطبی نوع یک (۳۰=N) و اختلال افسردگی اساسی (۳۰=N) و گروه بهنجار (۳۰=N) قرار گرفتند. سپس آزمون میلون ۲(MCMI-2) به‌صورت انفرادی اجرا شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نیز بااستفاده از نرم‌افزار SPSS صورت گرفت. جهت مقایسهٔ میانگین ویژگی‌های شخصیتی سه گروه مطالعه‌شده، آزمون آماری تحلیل واریانس چندمتغیره و برای مقایسهٔ دوبه‌دو گروه‌ها در هریک از ویژگی‌های شخصیتی، آزمون تعقیبی توکی به‌کار گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد بین افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک و افراد بهنجار در تمامی ویژگی‌های شخصیتی به‌استثنای ویژگی‌های اسکیزوئید و وسواسی تفاوت معنا‌دار مشاهده می‌شود (۰٫۰۵>p). همچنین در آزمون میلون، بین افراد بهنجار و مبتلا به‌ اختلال افسردگی ‌اساسی در ویژگی‌های شخصیتی اسکیزوئید، اجتنابی، ضداجتماعی، منفعل/پرخاشگر، خود تخریب‌گر، اسکیزوتایپال، مرزی و پارانوئید تفاوت معنادار وجود دارد (۰٫۰۵>p). همچنین در این پژوهش بین افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک و اختلال افسردگی اساسی در ویژگی‌های اسکیزوئید و نمایشی و خودشیفته، تفاوت معنا‌دار یافت می‌شود (۰٫۰۵>p).
نتیجه‌گیری: براساس تفاوت معنادار در ویژگی‌های شخصیتی در افراد مبتلا به اختلال افسردگی و دوقطبی نوع یک درمقایسه با افراد سالم، توجه به این امور در طرح‌ریزی درمانی مؤثر ضروری است.

متن کامل [PDF 714 kb]   (1033 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb