زمینه و هدف: افراد وابسته به مواد ممکن است با فشارهای روانی مختلفی روبهرو شوند و اضطراب یکی از اختلالهایی است که در بین مبتلایان به سوءمصرف مواد دیده میشود. پژوهش حاضر باهدف اثربخشی درمان بازسازیشناختی بر میزان اضطراب در سوءمصرفکنندگان مواد صورت گرفت.
روشبررسی: روش تحقیق از نوع شبهآزمایشی با طرح پیشآزمونپسآزمون با گروه شاهد بود. جامعهٔ آماری پژوهش، شامل همهٔ مراجعان مردی بود که به مرکز بازپروری شبانهروزی ارجاع داده شدند. در این تحقیق روش نمونهگیری بهصورت دردسترس انجام شد. پس از مصاحبه توسط پزشک دورهدیدهٔ درمان نگهدارنده با متادون و غربال بیماران برای اضطراب درمجموع ۳۸ نفر انتخاب شده و بهطور تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل بهصورت همتاسازی قرار گرفتند. از آزمودنیها خواسته شد تا پرسشنامهٔ اضطراب پیدا و نهان اسپیل برگر را تکمیل کنند.
یافتهها: براساس نتایج بهدستآمده، تفاوت معنادار بین میزان اضطراب افراد گروه شاهد و آزمایش در نمرات پسآزمون مشاهده شد (۰٫۰۰۱>p). بهمنظور بررسی تفاوت گروهها در هریک از متغیرهای اضطراب حالت و اضطراب صفت و اضطراب کلی، آزمون اثرات بینآزمودنی استفاده شد. براساس اطلاعات بهدستآمده تفاوت بین گروهها در تمامی متغیرها معنادار است (۰٫۰۰۱>p).
نتیجهگیری: مطابق نتایج مطالعهٔ حاضر میتوان از روش بازسازیشناختی برای کاهش اضطراب افراد سوءمصرفکنندهٔ مواد استفاده کرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |