جلد 7 - شماره سال ۱۳۹۶                   ‫جلد (7): 9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Feizi Manesh B, Yarahmadi Y. The Relationship between Locus of Control and Self-Efficacy with Marital Conflicts among University Students. MEJDS 2017; 7 :9-9
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-757-fa.html
فیضی منش بهزاد، یاراحمدی یحیی. بررسی رابطهٔ منبع کنترل و خودکارآمدی با تعارضات زناشویی در دانشجویان. مجله مطالعات ناتوانی. 1396; 7 () :9-9

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-757-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران
2- استادیار گروه روان‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران
چکیده:   (6219 مشاهده)


چکیده
زمینه و هدف: ازدواج رابطه‌ای انسانی، پیچیده، ظریف و پویاست و از ویژگی‌های خاصی برخوردار است. در جوامع امروز، زندگی انسانها در تمامی ابعاد دستخوش تغییرات سریع و شگرفی است. ازدواج و زندگی زناشویی نیز از این قاعده مستثنی نیست. بروز اختلافات و عدم تفاهم در خانواده امری شایع است و هیچ خانواده‌ای از این امر مستثنی نیست. گاهی این اتفاقات به تعارض‌های شدید منجر می‌شود، لیکن پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطهٔ منبع کنترل و خودکارآمدی با تعارضات زناشویی در دانشجویان انجام گرفت. 
روش‌بررسی: مطالعهٔ حاضر پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود که بر روی ۱۰۲ دانشجوی متأهل که به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده، بر‌اساس ملاک‌های تشخیصی DSM-V انتخاب و با استفاده از پرسشنامه‌های تعارضات زناشویی ثنایی و براتی، منبع کنترل راتر و خودکارآمدی شرر اجرا شد. برای تحلیل داده‌ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی ساده استفاده گردید. 
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش، نشان داد که بین منبع کنترل و تعارضات زناشویی دانشجویی رابطهٔ معناداری وجود ندارد و بین میزان خودکارآمدی دانشجویان مطالعه‌شده و تعارضات زناشویی آنان رابطهٔ منفی و معنادار وجود دارد (۰٫۰۰۱>p و ۰٫۳۶۹-=r). 
نتیجه‌گیری: مطابق با نتایج این پژوهش، می‌توان نتیجه گرفت که افزایش خودکارآمدی باعث کاهش تعارضات زناشویی می‌شود و از طرفی دیگر کاهش خودکارآمدی سبب کاهش انگیزه و ناامیدی در افراد شده و آن‌ها در مقابل مسائل و مشکلات زناشویی دچار ناکامی می‌شوند. این افراد احساس کنترل کمتری بر رفتار وحوادث زندگیشان دارند که این امر باعث افزایش تعارضات زناشویی می‌گردد. 
 

متن کامل [PDF 706 kb]   (4602 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb