هدف: هدف از این مطالعه تعیین اثربخشی آموزش گروه درمانی با رویکرد رفتاری بر کاهش ترس از زایمان و اضطراب زنان باردار در منطقهٔ ۵ شهر تهران بود.
روشبررسی: این مطالعه از انواع مطالعات کاربردی نیمهآزمایشی از نوع پیشآزمون و پسآزمون با گروه گواه بود. جامعهٔ آماری این مطالعه را تمامی زنان باردار مراجعهکننده به بیمارستان سینا در منطقهٔ ۵ شهر تهران تشکیل دادند. حجم نمونه شامل ۳۰ نفر از زنان با اضطراب و ترس از زایمان بالا بود که بهتصادف در دو گروه ۱۵ نفری آزمایش و گواه تخصیص یافتند. برای این افراد پرسشنامهٔ ترس از زایمان و پرسشنامهٔ اضطراب اسپیلبرگر در دو مرحلهٔ پیشآزمون و پسآزمون تکمیل شد. گروه آزمایشی در ۸ جلسهٔ مشاورهٔ گروهی شرکت کردند. در این تحقیق از روشهای آمار توصیفی و آمار استنباطی همچون آزمون تی مقایسهٔ دو گروه مستقل، تی زوجی و تحلیل واریانس چندمتغیره بهمنظور مقایسهٔ میانگین پاسخ در دو گروه استفاده شد. بهمنظور تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزار SPSS نسخهٔ ۲۱ استفاده گردیده و سطح معناداری برای تمامی آزمونها برابر با ۰٫۰۵ در نظر گرفته شد.
یافتهها: نتایج بهدستآمده حاکی از تأثیر آموزش گروه درمانی با رویکرد رفتاری بر کاهش ناتوانی ترس از زایمان بوده و همچنین باعث کاهش اضطراب زنان باردار در گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه شد (۰٫۰۰۱>p).
نتیجهگیری: آموزش مشاورهٔ گروهی پیشنهادی با رویکرد رفتاری میتواند بر کاهش ترس از زایمان و کاهش اضطراب در زنان باردار مؤثر واقع شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |