جلد 8 - شماره سال ۱۳۹۷                   ‫جلد (8): 119 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi Sartakhti H, Afrooz G, Sepah Mansour M, Lavasani M, Koochak Entezar R. Multi-level Modeling of Individual, Family and Social Factors in Determining Effective Factors on Attitude toward Juvenile Delinquency. MEJDS 2018; 8 :119-119
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-859-fa.html
احمدی سرتختی حسام الدین، افروز غلامعلی، سپاه منصور مژگان، لواسانی مسعود، کوچک انتظار رویا. مدل‌سازی چندسطحی عوامل فردی و خانوادگی و اجتماعی در تعیین عوامل مؤثر بر نگرش به بزهکاری نوجوانان. مجله مطالعات ناتوانی. 1397; 8 () :119-119

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-859-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز
2- دانشگاه تهران
چکیده:   (2622 مشاهده)

زمینه و هدف: نوجوانی دوره‌ای با مخاطرهٔ بالا، برای دچارشدن به بسیاری از انواع رفتارهای مشکل‌آفرین ازقبیل سوءمصرف مواد و بزهکاری و غیره است. مطالعات متعددی عوامل مؤثر بر بزهکاری نوجوانان را بررسی کرده‌اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر عوامل فردی و خانوادگی و اجتماعی در نگرش به بزهکاری نوجوانان انجام شد.
روش‌بررسی: روش اجرای پژوهش، توصیفی و طرح پژوهش همبستگی از نوع تحلیل چندسطحی بود. جامعه‌ٔ آماری پژوهش را تمامی دانش‌آموزان مقطع متوسطهٔ شهر بابل تشکیل دادند که ۶۸۹ نفر (۳۳۴ پسر و ۳۵۵ دختر) از آنان به‌روش نمونه‌گیری خوشه‌ای مرحله‌ای برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه‌های بزهکاری، هوش هیجانی، خودارزشمندی، مقیاس ادراک والدین، سنجش خانواده، حمایت اجتماعی و پرسشنامهٔ پاسکال و همکاران بود. جهت توصیف داده‌ها از روش‌های آمار توصیفی و شاخص‌هایی همچون میانگین و انحراف معیار برای متغیرهای کمی و تعداد و درصد برای متغیرهای کیفی استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از تحلیل همبستگی و رگرسیون خطی چندگانه و مدل‌سازی خطی سلسله‌مراتبی با بهره‌گیری از نرم‌افزار STATA ویرایش ۱۴ انجام شد. مقدار آلفا در تمامی آزمون‌ها برابر با ۰٫۰۵ در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: در هر دو روش مدل‌سازی خطی چندگانه و سلسله‌مراتبی نشان داده شد که متغیرهای جنسیت، سن، خودارزشمندی و گرمی اثر آماری معناداری بر نگرش به بزهکاری ندارند؛ درحالی‌که متغیرهای هوش هیجانی (۰٫۰۰۱>p)، عملکرد خانواده (۰٫۰۰۱>p)، حمایت از خودمختاری (۰٫۰۰۱=p)، درگیری (۰٫۰۱۰=p)، ارتباط با همسالان بزهکار (۰٫۰۰۱>p) و حمایت اجتماعی (۰٫۰۰۱>p) اثر آماری معناداری بر نگرش به بزهکاری نشان دادند.
نتیجه‌گیری: عوامل فردی و خانوادگی و اجتماعی در نگرش به بزهکاری نوجوانان تأثیر معناداری دارند؛ بنابراین در برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته برای نوجوانان که سرمایهٔ عظیم کشور و جوانان آینده هستند باید به نقش این عوامل توجه شود. پیامدهای نامناسب بزهکاری برای خود نوجوانان و خانواده‌ها و به‌خصوص جامعه بسیار است. برای رسیدن به چنین هدفی باید آگاهی از علل و عوامل مؤثر در بزهکاری نوجوانان را کسب کرد. 

متن کامل [PDF 828 kb]   (1514 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb