جلد 8 - شماره سال ۱۳۹۷                   ‫جلد (8): 77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahbar Karbasdehi F, Hossein Khanzadeh A, Abolghasemi A. Self-Regulation Strategies Training on Improving Reading Skills of Male Students with Specific Learning Disabilities with Specifier Dyslexia. MEJDS 2018; 8 :77-77
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-938-fa.html
رهبر کرباسدهی فاطمه، حسین‌خانزاده عباسعلی، ابوالقاسمی عباس. تأثیر آموزش راهبردهای خودتنظیمی بر بهبود مهارت خواندن دانش‌آموزان پسر دارای اختلال یادگیری ویژه با نوع خواندن. مجله مطالعات ناتوانی. 1397; 8 () :77-77

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-938-fa.html


1- دانشگاه گیلان
2- گروه روان‌شناسی، دانشگاه گیلان
چکیده:   (3297 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلال یادگیری ویژه با نوع خواندن، نشانگانی نامتجانس همراه با نقص آواشناسی است و بدیهی است که مشکلات زیادی را برای فرد دارای اختلال ایجاد می‌کند. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین تأثیر آموزش راهبردهای خودتنظیمی بر ارتقای مهارت خواندن دانش‌آموزان پسر دارای اختلال یادگیری ویژه با نوع خواندن بود.
روش‌بررسی: طرح تحقیق، نیمه‌آزمایشی و از نوع پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه گواه بود. نمونۀ پژوهش ۲۷ دانش‌آموز پسر مقطع ابتدایی دارای اختلال یادگیری ویژه با نوع خواندن شهرستان رشت در سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۵ بود که به‌صورت در دسترس انتخاب و به دو گروه آزمایش و گواه تقسیم شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از آزمون خواندن و نارساخوانی در مراحل قبل و بعد از آموزش استفاده شد. مداخلۀ آموزشی به‌صورت گروهی در ۱۰ جلسه برای گروه آزمایش ارائه شد. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس) با نرم‌افزار SPSS نسخۀ ۲۳ تحلیل شد.
یافته‌ها: در گروه آزمایش، میانگین و انحراف معیار نمره‌های پس‌آزمون مهارت خواندن در مقایسه با پیش‌‌آزمون افزایش یافته بود؛ ولی در گروه گواه، با مقایسۀ نمره‌های پیش‌آزمون و پس‌آزمون، تفاوت معناداری در مهارت خواندن ایجاد نشد و نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش راهبردهای خودتنظیمی بر ارتقای مهارت خواندن به‌صورت معناداری تأثیر داشته است (۰٫۰۵>p).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده از پژوهش حاضر، از آموزش راهبردهای خودتنظیمی می‌توان به‌منزلۀ برنامۀ آموزشی کارآمد برای حل مسائل این دانش‌آموزان استفاده کرد.
متن کامل [PDF 427 kb]   (1559 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb