جلد 9 - شماره سال ۱۳۹۸                   ‫جلد (9): 39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bazargan S, Saeidmanesh M, Irvani M. Comparison of Working Memory and Rapid Automatized Naming between Children with Dyslexic Disorder and Normal. MEJDS 2019; 9 :39-39
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-999-fa.html
بازرگان شقایق، سعیدمنش محسن، ایروانی محمدرضا. مقایسۀ سرعت نامیدن خودکار و حافظۀ فعال در کودکانِ با و بدون نارساخوانی. مجله مطالعات ناتوانی. 1398; 9 () :39-39

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-999-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی، یزد
2- دانشگاه علم و هنر یزد
3- واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (2546 مشاهده)
 چکیده
زمینه و هدف: خواندن یکی از مهارت‌های ارتباطی انسان است که زیربنای سواد‌آموزی فرد است. سرعت نامیدن خودکار و حافظۀ فعال، بخشی از دانش زبانی فرد است. هدف از انجام‌دادن این پژوهش، مقایسۀ سرعت نامیدن خودکار و حافظۀ فعال در کودکانِ با و بدون نارساخوانی بود.
روش‌بررسی: پژوهش حاضر از نوع علیّ‌مقایسه‌ای بود. جامعۀ آماری این پژوهش عبارت بودند از: دانش‌آموزان دبستانی شهر یزد که به‌منظور انجام‌دادن این پژوهش پنجاه دانش‌آموز مبتلا به نارساخوانی از شهر یزد و پنجاه دانش‌آموز عادی در سال ۱۳۹۶ به‌صورت نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار این پژوهش عبارت‌ بودند از: آزمون‌های حافظۀ فعال (وکسلر، ۲۰۰۳)، سرعت نامیدن خودکار (برخوردار، ۱۳۸۶) و پرسش‌نامۀ اختلال خواندن (کرمی ‌نوری، ۱۳۸۴). برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون t مستقل و کولموگروف-اسمیرنوف استفاده شد. داده‌ها در این پژوهش توسط نرم‌افزار SPSS نسخۀ ۲۱ و در سطح ۹۵درصد اطمینان تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج این پژوهش نشان داد که بین سرعت نامیدن خودکار و حافظۀ فعال در دانش‌آموزان دارای نارساخوانی (۶٫۳۲±۶۴٫۵۹ برای حافظۀ فعال و ۳۹٫۸۶±۲۲۷ برای سرعت نامیدن خودکار) و بدون نارساخوانی (۸٫۳ ±۹۳٫۳۷ برای حافظۀ فعال و ۵۲٫۷۸±۱۵۰٫۷۸ برای سرعت نامیدن خودکار) تفاوت وجود دارد (۰٫۰۰۱>p).
نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان داد بین سرعت نامیدن خودکار و حافظۀ فعال در کودکان دارای نارساخوانی و کودکان عادی تفاوت وجود دارد و با تقویت این مهارت‌ها می‌توان بر توانایی کودک در خواندن افزود.
متن کامل [PDF 395 kb]   (1215 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb