جلد 11 - شماره سال ۱۴۰۰                   ‫جلد (11): 75 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babaei Khorzoghi M, Mohammadi Pour M R. The Prevalence of Pain and Disability Among Young Elite Volleyball Players in Iran. MEJDS 2021; 11 :75-75
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1360-fa.html
بابایی خرزوقی مجتبی، محمدی پور محمدرضا. بررسی شیوع درد و ناتوانی بازیکنان والیبالیست نخبۀ جوان کشور. مجله مطالعات ناتوانی. 1400; 11 () :75-75

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1360-fa.html


1- مرکز تربیت‌بدنی دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (2593 مشاهده)

زمینه و هدف: با توجه به پیشرفت والیبال در سطح کشور و به‌دنبال آن، افزایش علاقه‌مندی جوانان به این رشتۀ ورزشی و اهمیت سلامتی و تندرستی در این گروه سنی، هدف این پژوهش بررسی شیوع درد و ناتوانی بازیکنان نخبۀ والیبالیست جوان بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی بود. جامعۀ آماری پژوهش حاضر شامل همۀ پسران جوان والیبال حرفه‌ای فعال در لیگ دستۀ برتر کشور بود. ۸۱ نفر از بین جامعۀ آماری مذکور با روش هدفمند در دسترس به‌عنوان نمونۀ تحقیق انتخاب شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات مرتبط با درد و ناتوانی از پرسشنامۀ کرنل (هیدگ و همکاران، ۱۹۹۹) به‌همراه پرسشنامۀ دموگرافیک محقق‌ساخته استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) توسط نرم‌افزار SPSS نسخۀ ۲۴ و همچنین از نرم‌افزار اکسل نسخۀ ۲۰۱۶ استفاده شد.
یافته‌ها: درمجموع، ۲۷۱ مورد درد و ناتوانی ثبت و به‌ازای هر بازیکن ۳٫۳۹ محاسبه شد. به‌ترتیب بیشترین میزان درد و ناتوانی مرتبط با اندام تحتانی (۳۸٫۳۸ درصد)، اندام فوقانی (۳۵٫۴۲ درصد) و تنه (۱۸٫۰۸ درصد) بود. همچنین براساس محل اندام، بیشترین میزان درد و ناتوانی به‌ترتیب متعلق به شانه‌ها (۱۷٫۳۴ درصد)، زانو‌ها (۱۶٫۲۴ درصد)، و کمر (۱۱٫۸۱ درصد) بود. بیشترین درد و ناتوانی بر اساس پست تخصصی در بازیکنان دریافت‌کنندۀ قدرتی و لیبرو در شانه‌ها (به‌ترتیب با میانگین ۱۳۶ و ۷۸) و در بازیکنان پشت خط زن، دفاع کننده میانی و پاسور در زانو‌ها (با میانگین ۱۳۲، ۱۲۲ و ۱۱۵) گزارش شد. همچنین دریافت‌کنندۀ قدرتی بیشترین میزان (با میانگین ۶۳٫۲۵) و پاسور کمترین میزان (با میانگین ۳۱٫۷۵) درد و ناتوانی در اندام‌های مختلف بدن را گزارش کرده‌اند.
نتیجه‌گیری: باتوجه به بالا‌بودن میزان درد و ناتوانی در این گروه سنی، می‌توان علت اصلی بروز آسیب‌های آتی در این بازیکنان را به‌ میزان بالای درد و ناتوانی حین تمرین و مسابقه نسبت داد. این تحقیق می‌تواند برای پیشگیری از بروز آسیب‌های آتی نوجوان و جوانان به‌کار رود.

متن کامل [PDF 544 kb]   (189 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb