مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.ACECR.JDM.REC.1400.074

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علم و هنر، یزد، ایران
چکیده:   (498 مشاهده)
زمینه و هدف: در سالهای اخیر، میزان شیوع مشکلات روحی و روانی نوجوانان و جوانان به طرز چشمگیری افزایش یافته است؛ بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان مبتنی برپذیرش وتعهد براضطراب کرونا واضطراب مرگ در نوجوانان مبتلا به کرونا انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمامی نوجوانان دختر مبتلا به کرونای شهر یزد در سال 1401-1400 بود. سی نفر داوطلب به صورت در دسترس و بر اساس ملاک های ورود و خروج پژوهش انتخاب شدند و به‌ صورت تصادفی در دو گروه 15 نفره آزمایش و گواه جایگزین شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اضطراب کرونا علی پور و همکاران (1389) و اضطراب مرگ تمپلر (1970) قبل و بعد از اجرای برنامه ی آموزشی مبتنی بر تعهد و پذیرش (هیز، 2011) به‌دست آمد. گروه آزمایش تحت درمان پذیرش و تعهد در طی 8 جلسۀ ۶۰ دقیقه‌ای (هر هفته دو جلسه) قرار گرفتند و گروه گواه مداخله‌ای دریافت نکرد. تجزیه‌ و ‌تحلیل داده‌های آماری به ‌روش تحلیل کوواریانس تک متغیره و با نرم‌افزار SPSS نسخه ۲3 صورت گرفت. سطح معناداری آزمون‌ها 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته ها: نتایج حاصل از تحلیل کواریانس تک متغیره نشان داد اثر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش کاهش اضطراب کرونا (001/0p<) و اضطراب مرگ (001/0p<) نوجوانان دختر موثر بود.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش مشخص کرد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد برکاهش اضطراب کرونا و اضطراب مرگ موثر است؛ ازاین‌رو می‌توان از این برنامه برای توان‌مند‌سازی نوجوانان دختر جهت کاهش اضطراب کرونا و اضطراب مرگ استفاده کرد.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb