جلد 9 - شماره سال ۱۳۹۸                   ‫جلد (9): 73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kayedpour L, Jahanian S. Prediction of Perceived Stress Based on Activation and Rejection Systems and Personality Traits in Heart disease Patients. MEJDS 2019; 9 :73-73
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1008-fa.html
کایدپور لیلا، جهانیان سعید. پیش‌بینی استرس ادراک‌شده بر پایۀ سیستم‌های فعال‌ساز و بازدارندۀ رفتار و ویژگی‌های شخصیتی در بیماران قلبی. مجله مطالعات ناتوانی. 1398; 9 () :73-73

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1008-fa.html


1- واحد تهران‌جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (2276 مشاهده)
 
چکیده
زمینه و هدف: باوجود اهمیت عوامل روان‌شناختی در بروز بیماری قلبی، در ایران تحقیقات بسیار اندکی دراین‌باره انجام شده است. هدف این پژوهش پیش‌بینی استرس ادراک‌شده بر پایۀ سیستم‌های فعال‌ساز و بازدارندۀ رفتار و ویژگی‌های شخصیتی بود.
روش‌بررسی: روش تحقیق از نوع هم‌بستگی‌پیش‌بینی بود. جامعۀ آماری عبارت بود از: بیماران قلبی بستری در بیمارستان‌های قلب، شریعتی و شرکت نفت شهر تهران در سال ۱۳۹۶ که ۱۵۰ نفر به روش در دسترس انتخاب شدند. پرسش‌نامه‌های استرس ادراک‌شدۀ کوهن و همکاران (۱۹۸۳)، سیستم‌های رفتاری کارور و وایت (۱۹۹۴) و شخصیتی نئو (۱۹۹۲)، بین بیماران پخش گردید و از نرم‌افزار SPSS و آزمون هم‌بستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانۀ خطی جهت تجزیه و تحلیل استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد هم‌بستگی بین استرس ادراک‌شده با سیستم‌های فعال‌ساز رفتاری و سیستم‌های بازدارندۀ رفتاری در بیماران قلبی مثبت و معنادار است (۰٫۰۰۱>p، ۰٫۲۲۸ و ۰٫۲۸۴=R). هم‌بستگی استرس ادراک‌شده با بُعد روان‌رنجورخویی مثبت و با ابعاد برون‌گرایی و بازبودن منفی بود (۰٫۰۰۱>p، ۰٫۲۰-؛ ۰٫۳۸۳-؛ ۰٫۴۵۸=R)؛ اما بین دو بعد دیگر شخصیت با استرس ادراک‌شده رابطۀ معناداری وجود نداشت. نتیجۀ رگرسیون نشان داد ضریب هم‌بستگی چندمتغیره بین متغیرهای پیش‌بین و ملاک برابر با ۰٫۶۴ بود که این اندازه از هم‌بستگی، به ضریب تعیین ۰٫۴۱ منجر شد و ضریب تعیین تعدیل‌یافته برابر با ۰٫۳۹ بود.
نتیجه‌گیری: نتیجۀ پژوهش دال بر این است که در حدود ۳۹درصد از تغییرات در متغیر وابسته (استرس ادراک‌شده)، از طریق ابعاد شخصیت و سیستم‌های فعال‌ساز و بازدارندۀ رفتاری قابل‌پیش‌بینی است.

 
متن کامل [PDF 581 kb]   (519 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb