مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد میبد یزد
2- دانشگاه آزاد اسلامی انار
چکیده:   (248 مشاهده)
زمینه و هدف: توسعه و تغییرات اجتماعی منجر به تغییراتی در ساختار خانواده شده است. یکی از این تغییرات، تشکیل خانواده های تک سرپرست یا تک والدی است. شناسایی میزان سلامت روانی زنان خانوار و تلاش برای بهبود آن ضروری است. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر روی هوش اجتماعی در زنان سرپرست خانوار انجام شد.
روش بررسی: روش تحقیق از نوع نیمه آزمایشی همراه با پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان سرپرست خانوار شهر یزد بود که 30 نفر داوطلب واجد شرایط با روش تصادفی ساده در دامنه سنی30 تا 40 سال وارد مطالعه شدند و 15 نفر آنها در گروه مداخله و 15 نفر در گروه گواه قرار گرفتند. گروه مداخله 8 جلسه گروهی آموزش تنظیم هیجان دریافت نمود. امتیازات متغیر هوش اجتماعی به وسیله پرسشنامه هوش اجتماعی تت (2008) در دو نوبت زمانی قبل و بعد از آموزش تنظیم هیجان مورد مقایسه قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از آنالیز کوواریانس صورت پذیرفت. سطح معناداری آزمونها 05/0 بود.
یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که امتیاز پرسشنامه هوش اجتماعی در زنان سرپرست خانوار در گروه مداخله و بعد از دریافت درمان در مقایسه با گروه گواه به ترتیب به طور معناداری افزایش پیدا کرده است (001/0P<).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که می توان از آموزش تنظیم هیجان برای بهبود هوش اجتماعی در زنان سرپرست خانوار استفاده کرد.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb