1- دانشگاه
چکیده: (1100 مشاهده)
زمینه و هدف: با در نظر گرفتن رشد شتابان جمعیت سالمندی و اینکه سالمندان به دلیل کهولت و کاهش توانایی هایشان دچار کاهش توانایی جسمی و روانی می شوند ،توجه به سلامت سالمندان از اهمیت خاصی برخوردار است.سالمند فعال و سلامت روان دو مقوله مهم در سلامت سالمندان می باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی سالمندی فعال و ارتباط آن با سلامت روان بود.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی همبستگی بود که بر روی 200 سالمند مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی درمانی اردبیل در سال 1397 با نمونه گیری در دسترس انجام شد.جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه سالمندی فعال( ساخته شده در سال 95-1394 توسط محمدی و همکاران) و پرسشنامه 28 سؤالی سلامت روانی گلدبرگ(تدوین شده توسط گلدبرگ و هیلر در سال 1979) استفاده شد.جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری اس پی اس اس ورژن 22 و روش های آماری توصیفی میانگین و انحراف معیار و تحلیلی پیرسون ،تی تست و آنالیز واریانس با سطح معنی داری 5% استفاده شد.
یافته ها: آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین سطح فعال بودن سالمندان با سلامت روان آنها رابطه آماری مستقیم معنی داری وجود داشت (001/0p< , 44 /0r= ).
نتیجه گیری:بر اساس نتیجه پژوهش حاضر فعال بودن سالمندان می تواند تاثیر مثبتی بر سلامت روان آنها داشته باشد و به عنوان عامل موثر بر سلامت روان، می تواند در برنامه ریزی های آتی در این گروه از افراد جامعه مورد توجه قرار گیرد و سالمندان به سمت فعال بودن سوق داده شوند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1398/2/9 | پذیرش: 1398/5/7