مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد واحد ساری
2- دانشگاه آزاد واحد بندر گز
چکیده:   (2705 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: عدالت به عنوان یک ارزش در تاریخ بشر مورد توجه اکثر مکاتب و جوامع بشری است. همچنین با سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی در ارتباط است .هدف این پژوهش،  بررسی ویژگی های روانسنجی فضیلت روان­شناختی عدالت، استخراج ابعاد آن و رابطه آن با سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی دانشجویان بود.
روش بررسی­: این پژوهش از نوع ساخت و توسعه ابزار بود. جامعه تحقیق دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری بودند که بر مبنی تحلیل عاملی با حداقل 10 نفر برای هر گویه، 384 نفر  انتخاب گردید. ابزار جمع­آوری اطلاعات، پرسشنامه­ محقق ساخته فضیلت عدالت، سلامت اجتماعی کییز (1998) و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (1996) بود. برای بررسی پایایی ابزار از آلفای کرونباخ، جهت بررسی روایی  از روایی محتوا و همگرا و برای استخراج ابعاد ابزار از تحلیل اکتشافی استفاده شد.
یافته­ها: یافته­ها بیانگر آن بود که پایایی اولیه بر مبنای نمونه­50تایی،  عدالت89/0 به­دست­آمد. با تحلیل اکتشافی فضیلت عدالت، 5 عامل استخراج شدکه پایایی ابعاد (رعایت حق دیگران ­932/0، آزادگی­827/0، صداقت­744/0، مسالمت 765/0 و ملاحظه746/0) به­دست­آمد. در بررسی روایی همگرا، همبستگی مثبت و معناداری بین ابعاد عدالت با سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی وجود داشت و ابعاد عدالت قابلیت پیش­بینی سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی را داشت (001/0>P).
نتیجه­گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، این پرسشنامه می­تواند برای ارزیابی فضیلت روان­شناختی عدالت از دیدگاه اسلامی در جامعه دانشجویان بکار گرفته شود و عدالت و ابعاد آن قابلیت پیش­بینی سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی را دارد.



 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb