مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (5207 مشاهده)
هدف: اختلال اتیسم از شایع ترین اختلالات رشدی در کودکان است که در سالهای اولیه کودکی به شکل تخریب کیفی در تعامل اجتماعی و الگوهای کلیشه ای در رفتار، علایق و فعالیتها ظهور می کند. الگوهای کلیشه ای در فعالیتهای روزمره از بازی گرفته تا فعالیتهای تحصیلی، مداخله می کند. بنابراین لازم است رفتارهای کلیشه ای کاهش یابد. این مطالعه، با دو هدف تدوین شده است: 1. آگاهی از اینکه در متون چه مواردی برای کاهش رفتارهای کلیشه ای برای این افراد ذکر شده است 2. تعیین شکافها برای بررسی های بعدی.
روش بررسی: این مطالعه یک بررسی قلمروسنجی است. برای یافتن مطالعات مرتبط، جستجو در پایگاههای انگلیسیOtseeker,Google Scholar, Scopus, PubMed, با واژگان کلیدی انگلیسی autism, stereotypic behavior  و پایگاه فارسی SID با واژگان کلیدی فارسی اتیسم، و رفتار کلیشه ای انجام گرفت. در نهایت 31 مطالعه بر اساس معیارهای ورود انتخاب شد.
یافته ها: براساس مرور منابع، مداخلات کاهش دهنده رفتارهای کلیشه ای افراد اتیسم شامل چند دسته کلی می باشند: دارودرمانی، رفتاردرمانی، روشهای آموزشی، تمرینات فیزیکی، درمانهای حسی. از این میان، درمانهای رفتاری و درمانهای حسی بیشترین بررسی ها را به خود اختصاص داده و در افراد با سنین کمتر بیشترین کاربرد را دارد.
نتیجه گیری: به نظر می رسد انتخاب نوع مداخله به منظور کاهش رفتار کلیشه ای در افراد اتیسم، وابسته به سن عقلی فرد، مهارتهای زبانی و مهارتهای فیزیکی او می باشد و استفاده از مداخلات مبتنی بر یکپارچگی و پردازش حسی همراه با مداخله رفتاری در کاهش رفتارهای کلیشه ای مؤثرتر خواهد بود.
واژه‌های کلیدی: اتیسم، رفتار کلیشه ای
     
نوع مطالعه: مقاله مروری کامل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb